На календарі 3 березня: малі зірки на чистому небі віщують сильний вітер

03.03.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.03, зайде о 18.08. Тривалість дня — 11 год. 05 хв.

* * *

Іменинники: Кузьма, Віктор, Василь, Олександр.

* * *

3 березня в історії України

1866 — у Києві відкрито публічну бібліотеку (нині — Національна парламентська бібліотека України).

1994 — Україна и США підписали договір про дружбу і співпрацю

1999 — Верховна Рада України приєдналася до угоди про Мiжпарламентську асамблею держав-учасниць СНД.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

На підтримку поточного стану української залізниці не вистачає грошей

Для підтримки поточного стану залізничних перевезень та залізничної інфраструктури у найближчі 5 років “Укрзалізниці” не вистачає 2,5-3 мільярда доларів.

Ці кошти компанія планує отримати шляхом запровадження державного механізму компенсації пасажирських перевезень, повідомили у прес-службі “Укрзалізниці“.

Директор з питань стратегічного розвитку та інвестицій “Укразалізниці” Антон Саболевський стверджує, що у разі більш економного та ефективного використання ресурсів компанія могла б заощадити 1,5 мільярда доларів. Також у разі скасування податку на землю для компанії – ще 0,5 мільярда доларів.

Загалом свої потреби в інвестиціях “Укрзалізниця” оцінює у 6 мільярдів доларів.

* * *

Погода 3 березня

Хмарна погода. Вночi невеликий дощ. Вдень без iстотних опадiв. Вранцi мiсцями туман. Вiтер пiвденний, 7-12 м/с. Температура по області вночi від 1° морозу до 4° тепла, вдень10-15° тепла, у Луцьку вночі 0-2° тепла, вдень 12-14° тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

3 березня вшановується пам’ять святителя Лева, папи Римського і святителя Агапіта, сповідника. У минулі часи говорили: «Розпушилась верба, зимі немає ходу до селянського двору». У цей день вшановували пташку-вівсянку «вісницею швидкого тепла славилась вона», селянки пекли вівсянички (пиріжки з вівсяної муки). Наші пращури намагались побачити якомога більше вказівок на швидкий прихід тепла, очікуючи весни і відродження природи. Також в народі вважається: малі зірки на чистому небі видно слабо — до сильного вітру.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*