На календарі 23 липня: глухий грім у цей день — до тихого дощу

23.07.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.35, зайде о 21.24. Тривалість дня — 15 год. 49  хв.

* * *

Іменинники: Антон, Данило, Олександр, Василь.

* * *

23 липня в історії України

971 — Русь під керівництвом князя Святослава та Візантія, якою правив імператор Цимисхій, уклали мирний договір. Святослав зобов’язався більше проти Візантії не воювати і захищати її, якщо нападе хтось третій.

1888 — у Києві на Софійському майдані відкрили пам’ятник Богданові Хмельницькому роботи скульптора Михайла Мікешина, споруджений на кошти киян

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

У Згоранах відбувся міжобласний фестиваль з пляжного волейболу

Протягом трьох днів на березі місцевого озера змагалися кращі волейболісти з кількох областей України. Історія цього спортивного дійства, яке проводилося вже тринадцятий раз, бере початок з 2006-го року.

Тоді це був звичайний одноденний районний турнір з пляжного волейболу. З часом його популярність, а відтак — й кількість учасників і зростали, і зі звичайного турніру він переріс спершу до обласного, а потім — міжобласного фестивалю і тепер останні кілька років проводиться вже протягом трьох днів. Іншого варіанту не випадає, адже щороку кількість команд-учасниць сягає 40-50.

Відтак, Згорани знову на три дні перетворилися у центр спортивного життя Любомльщини. Позмагатися за звання найсильніших пляжних волейболістів зголосилися 46 команд з Волині, Рівненщини, Львівщини.

* * *

Погода 23 липня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, місцями грози, вітер північно-західний, 7-12 м/с, температура повітря +22…+24. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північно-західний, 5-10 м/с, +13…+15 за Цельсієм

* * *

Народний прогноз погоди

23 липня відзначається день преподобного Антонія Печерського. У минулі часи помітили, якщо в цей день буде глухий грім — до тихого дощу, а якщо грім гучний, можна чекати на зливу. З давніх часів до нас дійшло цінне зауваження для рибалок: якщо грім у пісний день (середа і п’ятниця) — у рибалок буде хороший улов риби.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*