На календарі 27 липня: спекотно і сухо — зима буде морозною і малосніжною

27.07.2019 / Новини

 

Сьогодні Сонце зійде о 5.41, зайде о 21.19. Тривалість дня — 15 год. 38  хв.

* * *

Іменинники: Степан, Петро, Федір, Йосип.

* * *

27 липня в історії України

2002 — «Скнилівська трагедія». Під час авіашоу на Скнилівському летовищі (Львів) зазнав катастрофи літак Су-27, вбивши 78 і поранивши понад 100 чоловік.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Шацький нацпарк втрачає території через “бізнес”

На березі найбільшого в Україні озера Світязь виростає розкішна відпочинкова база. Її зводять на території урочища Гушівський хутір Шацького національного природного парку.

Заради цього будівництва довелося переступити не одну норму чинних законів. Хто і для чого затіяв такий масштабний проект на території заповідника? Кому дістануться вершки і чи виграє від цього Шацький нацпарк? Відповіді на ці та інші питання шукав Центр журналістських розслідувань “Сила правди”.

* * *

Погода 27 липня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, вітер східний, 5-10 м/с, температура повітря +26…+28. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с, +15…+17 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

27 липня вшановується пам’ять преподобного Стефана Махрищського, чудотворця. З цього дня починається спад літа, який продовжиться до 26 серпня. У цей час листя на деревах починає набувати осіннього забарвлення. У минулі часи помітили, якщо день 27 липня спекотний, сухий, то зима буде морозною і малосніжною.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*