На календарі 29 березня: тепло і сонячно — вся весна буде теплою

29.03.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.06, зайде о 19.51. Тривалість дня — 12 год. 45 хв.

* * *

Іменинники: Олександр, Іван, Роман, Денис, Павло.

* * *

29 березня в історії України

1724 — народився Кирило Розумовський, останній гетьман України.

1928 — на всесвітній технологічній виставці в Парижі Луганський паровозобудівний завод (нині ПАТ “Луганськтепловоз”) представив два найбільші і найпотужніші в світі локомотиви, які удостоїлися золотої медалі.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

У Шацькому району вилучили медпрепаратів на 250 тисяч (ФОТО, ВІДЕО)

У пункті пропуску “Піща”, що на кордоні з Білоруссю, прикордонники Луцького загону спільно з митниками під час поглибленого огляду автомобіля “Фольксваген” виявили приховані медичні препарати, – інформують у прес-центрі Держприкордонслужби.

Наш співвітчизник не заявив про наявність товару. Однак правоохоронці знайшли медпрепарати в порожнинах задніх дверей та під обшивкою стінки авто. Коробки з лікарськими засобами працівники пункту пропуску дістали після демонтажу обшивок зі зніманням кріплень автомобільної фурнітури.

Медпрепарати та автомобіль на загальну суму понад 250 тисяч гривень вилучено встановленим порядком.

* * *

Погода 29 березня

Мінлива хмарність. Без істотних опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 0-5º тепла, вдень 10-15º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

29 березня у церковних святцях під цим днем вшановуються три мученика: Савин, Папа і Трохим. У народі говорили: “На Савина сані покинь, воза посунь”, “Сонця хоч і немає, а вода все одно тече”. А якщо 29 березня була тепла, сонячна погода, то і весна вся обіцяла бути теплою. Добре, коли сніг тане від Сонця, а не від дощу: “Коли весна красними днями зганяє сніг — родиться хліб”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*