На календарі 2 серпня: глухий грім — до тихого дощу

02.08.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.27, зайде о 20.41. Тривалість дня — 15 год. 14  хв.

Повний Місяць 27 липня, захід — 11.01, схід — 23.14.

* * *

Іменинники: Ілля, Леонтій, Олексій.

* * *

2 серпня в історії України

1888 — народився Кость Буревій, український поет, драматург, член Центральної Ради.

1918 — гетьман України Павло Скоропадський затвердив закон про створення фонду Національної бібліотеки Української держави.

1989 — трагедія в центрі Києва: на площі Жовтневої революції (нині — майдан Незалежності) відвалилися портал і масивна колонада споруди Головпоштамту. Під кам’яними брилами загинуло 11 осіб, ще двоє були поранені.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

11-класник з Любомля – призер Міжнародного пісенного конкурсу

Вихованець любомльського Будинку школяра Андрій Ковальський здобув друге місце в категорії “вокал” серед молоді на ХІІ Міжнародному фестивалі дитячої творчості “Назустріч мрії”. Відбувся захід на базі табору в селі Коблево Миколаївської області, а гала-концерт провели в Одесі.

За участь у фестивалі Андрій Ковальський отримав телефон, монопод та фітнес-браслет. Крім того, як призер став володарем путівки у Китай, де не тільки відпочиватиме, а ще й демонструватиме свій талант.

* * *

Погода 2 серпня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, місцями грози, вітер північно-західний, 5-10 м/с, температура повітря +22…+24. Вночі — мінлива хмарність, опади не очікуються, вітер північно-західний, 3-8 м/с, +11…+13 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

2 серпня вшановується пам’ять пророка Іллі. У народі вважається, що з Іллі йде поворот на осінь, хоча спекотне літо може простояти ще довго. У цей час встановлюється помірне тепло. Світловий день іде на спад, а ночі на збільшення. Якщо у цей день буває глухий грім — до тихого дощу, грім гучний — до зливи, грім безперервний — буде град; грім гримить довго і не різко — до негоди, якщо ж уривчасто і не тривало — буде ясно.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*