На календарі 17 серпня: події, факти, погода, народний прогноз

17.08.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.49, зайде о 20.14. Тривалість дня — 14 год. 25  хв.

* * *

Іменинники: Денис, Іван, Євдокія, Марина, Дарія, Андрій, Кузьма.

* * *

17 серпня в історії України

1245 — у битві поблизу галицького міста Ярослава Данило Галицький розгромив угорське військо і покінчив з боярським спротивом у Галицько-Волинському князівстві

1882 — народився Василь Тютюнник, полковник генштабу армії УНР.

1914 — у Львові створено легіон Українських Січових Стрільців.

1918 — гетьман Павло Скоропадський встановив в Україні 8-годинний робочий день

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

“Тварини не скажуть, що їм болить”, – ветеринар із Шацька розповів про свою роботу

У Шацьку вже 10 років функціонує ветеринарна аптека «Айболить», власником якої є дипломований фахівець Віктор Пархомук. Лікар каже, що обрав свого часу цю професію, бо відчуває душу тварин, особливо коли їм погано і боляче.

Це непроста робота, адже пацієнти в нього різні: від морських свинок, папужок – до корів, і в кожного свої хвороби, про які ветеринар має знати все. Підгрунтям для започаткування власної ветеринарної практики стали знання, які Віктор Леонідович отримав під час навчання спершу у Рожищенському ветеринарному технікумі, згодом – у Львівській академії ветеринарної медицини.

* * *

Погода 17 серпня

Мінлива хмарність. Без опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура по області вночі 9-14º, вдень 25-30º у Луцьку вночі 10-12º, вдень 27-29º.

* * *

Народний прогноз погоди

17 серпня відзначається день пам’яті святої преподобної Євдокії (Явдохи). Дощі у цей час ідуть серед білого дня, без блискавок і грому. По цьому дню судили про майбутній листопад: “Яка Явдоха — такий листопад”. Якщо день погожий, ясний, то і листопад буде погожим, а якщо похмуро і дощ іде — бути йому сірим і туманним.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*