На календарі 25 серпня: події, факти, погода, народний прогноз

25.08.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.01, зайде о 19.58. Тривалість дня — 13 год. 57  хв.

* * *

Іменинники: Олександр, Сергій, Степан.

* * *

25 серпня в історії України

1924 — народився Павло Загребельний, український письменник.

1964 — генерал-майора Петра Григоренка позбавили звання, всіх державних відзнак за те, що виступив на захист кримських татар та інших депортованих народів.

1996 — президент Леонід Кучма підписав указ “Про грошову реформу в Україні” — впровадження гривні з 2 вересня.

 

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Уродженець Любомльщини тренує єдину в області футбольну жіночу команду

Футбольна команда «Ладомир» з Володимира-Волинського відома на всю країну. І це без жодного перебільшення, адже це єдина футбольна жіноча команда з Волині, яка може пишатися такою кількістю кубків, нагород, перемог та призових місць, здобутих за кілька крайніх років.

А тренер команди, молодий та здібний педагог виходець із Любомльщина Олег Бортнік, теж намагається не відставати від своїх підопічних і у 2017 році навіть був визнаний кращим серед тренерів жіночих футбольних команд України.

* * *

Погода 25 серпня

Мінлива хмарність. Місцями невеликий короткочасний дощ, місцями гроза. Вітер західний, 5-10 м/с. Температура вночі 10-15º,  вдень 20-25º.

* * *

Народний прогноз погоди

25 серпня відзначається день пам’яті святих Фотія і Аникити. У давнину помітили, якщо цей день дощовий — бабине літо коротким буде, а якщо погода тепла і ясна — слід чекати хорошого врожаю білих грибів. З 25 серпня розпочинаються перші ранні заморозки у повітрі. Починають опадати окремі листя у клена.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*