На екологічному посту “Венське” водії ігнорують знак зупинки

05.07.2016 / Новини

З кінця червня при в’їзді у Шацький національний природний парк діє екологічний пост “Венське”. Цьогоріч працівникам парку допомагають атовці, які оберігають порядок та зупиняють автомобілі.

Питання законної зупинки автомобілів на екопості залишається актуальними і нині. Оскільки міліція реформувалась в поліцію і відбулись зміни до законодавства, то зараз поліцейські лише слідкують за порядком на постові, але автомобілів не зупиняють.

Зазначимо, що за кілька десятків метрів перед в’їздом на територію парку є знаки обмеження швидкості, у тому числі знак “STOP”. Саме він і є тим фактором зупинки автомобіля. Працівники парку та атовці кажуть, що більшість людей ведуть себе як того вимагає закон, але є й такі, що поводяться досить агресивно.

Й справді, більшість водіїв не зменшують швидкості, ігнорують знаки та не зупиняються самостійно. Така ж реакція і на вимогу працівників парку: чимало людей не хоче зупинятись, а тим більше сплачувати хоч якість внески.

Читайте також: Екологічний пост “Венське”: поки невідомо, як законно зупиняти автівки

Нагадаємо, що розмір плати за відвідування території Шацького національного природного парку залишиться таким же, як у 2015 році. Тобто за в’їзд на територію ШНПП такі розцінки: мотоцикли – 15 грн, легкові автомобілі – 20 грн, мікроавтобуси – 30, вантажні – 40 гривень. Крім того, 5 гривень за кожного дорослого за добу перебування у рекреаційній зоні.

Кожен, хто сплачує ековнесок, отримує чек. Це означає, що усі надходження фіксуються та піддаються звітності. Щодо розподілу доходу від роботи поста, то парк сплачує податок, оплачує роботу найманих працівників, паливо тощо.

Сезон на Світязі уже розпочався, але потік автомобілів був великим переважно на вихідних. За словами деяких відпочивальників, які приїжджають багато років поспіль на Шацькі озера, вони платять екозбір постійно, проте нічого не змінюється. Через це й виникає недовіра до того, куди ці кошти йдуть. Ймовірно, що це також слугує причиною, чому автомобілі не зупиняються і просто ігнорують роботу екопоста “Венське”.

Читайте також: Ігор Гузь закликатиме приїхати на Шацькі озера міністра екології

Жителі Світязя, навпаки ж, стверджують, що за останні декілька років ситуація зі сміттям на березі озер, поблизу громадських місць та на пляжах змінилась. Сміття прибирають вчасно, тому й не виникає звалищ з непотребу.

Це свідчить лише про хорошу роботу працівників парку та відповідальність дирекції за покращення ситуації зі сміттям на території Шацького поозер’я. Варто пам’ятати, що робота екологічного поста “Венське” до цього має пряме відношення – кошти, зібрані на постові, використовуються на благоустрій території парку.

_DSC0012 _DSC0031 _DSC0034 _DSC0046 _DSC0047 _DSC0049

8 Коментарів На екологічному посту “Венське” водії ігнорують знак зупинки

  1. то парк сплачує податок, оплачує роботу найманих працівників – а своїх,що вже немає?

  2. Екологічний збір повинна платити людина, яка знаходиться на території ШНПП. Для цього працівники парку повинні збирати збір з власників осель, які приймають відпочивальників (так робиться у всьому цивілізованому світі, сплачується готельний податок). Для чого людина, яка проїзжає по трасі має платити цей незаконний збір?

  3. ПРОСТИМИ СЛОВАМИ – ЗАРАЗ НІХТО НА ЕКОЛОГІЧНОМУ ПОСТУ НЕ МАЄ ПРАВА ВАС ЗУПИНИТИ ЗАКОННО!!!! ТОМУ ПОСИЛАЙТЕ ТОЙ ПОСТ ПІД ТРИ ЧОРТИ І ЇДЬТЕ ДАЛІ – ВАМ ЗА ТЕ НІЧОГО НЕ БУДЕ!!!!

  4. Нормальні мислячі українці повинні не лише посилати на Х@Й такі пости , а й писати заяви в прокуратуру і поліцію на це беззаконня і пряме порушення конституції!
    Чесне слово 21 ст. на вулиці, американці гіперЛуп, Теслу і т. п. запроваджують а в задуп’ї північно-західної України задрипана сільрада поставила рекет-пост обмежуючи конституційні права на свободу пересування мотивуючи це невмінням в цивілізований спосіб налагодити збирання “говна”! Мені завжди було цікаво чому наприклад в Венгрії ніхто не додумався перекрити дорогу повз озеро Балатон, придумати еко-побор і яке ж бабло при тамошньому трафіку можна було б скосити!?? Відповідь очевидна – там не пройде таке бо суспільство в Унії не барани!
    А ми українці якщо барани то платімо й далі данину безмозглому голові сільради і іже з ним!

    • Збiр йде не у бюджет сiльськоi ради,а у ШНПП i взагалi с/р на вiдмiнно справляется з вивозом смiття i без коштiв з поста. Подумайте перш нiж безпiдставно ображати сiльського голову!!!

  5. Минулого тижня їхали на Світязь, зупинилися, заплатили, але ніякого чека не отримали – папір закінчився. Якесь дитяче пояснення, але досить вигідне. Зупиняти по закону нема кому, чеків немає на чому виписати, хто за це відповідає невідомо!!!

  6. Який збір, на яке сміття, місцеві тоже непогані гроші платять за вивіз сміття, ніколи не платив до цього року. За що ж там платити, що сидить 4 дядька і нічого не роблять на посту! Відомо що і кожен власник оселі враховує прибирання і вивіз сміття з кожного відпочиваючого!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*