Ігор Гузь закликатиме приїхати на Шацькі озера міністра екології

10.06.2016 / Новини

Ігор Гузь має сподівання, що найближчим часом на Шацькі озера приїде міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак щодо вирішення актуальних проблем на території Шацького національного природного парку. 

Про це нардеп розповів у четвер, 9-го червня, під час щоквартальної звітної прес-конференції із журналістами видань 19-го округу, зокрема, із журналістами Любомльщини.

Ігор Гузь зазначив, що питання дискусійне. У минулому році відпочивальників було 129 тисяч, і не кожен хоче зупинятись на екологічному посту “Венське”, і, тим більше, давати гроші. Проте, як відомо, ці кошти необхідні, щоб оплачувати роботу найманих працівників, платити за паливо та вивезення сміття тощо.

Читайте також: Екологічний пост “Венське”: поки невідомо, як законно зупиняти автівки

“Це загроза екологічна. І директор, і працівники парку стривожені цим питанням. Все-таки, ці кошти надходять на рахунки публічно. Є ймовірність, що може виникнути локальна екологічна катастрофа. З іншого боку, якщо й не буде цього екологічного поста, то де брати кошти, щоб зберегти природу парку та озеро Світязь? Якщо й не буде поста, то варто передбачити кошти у бюджеті держави. Питання не в пості “Венське”, а питання у ресурсі. На мою думку, це нормально, коли турист долучається до того, аби зберегти екологічну ситуацію природної зони, “, – зазначив Гузь.

Нардеп розповів, що на минулих вихідних у Шацьку відбулась зустріч нардепа з головою Шацької ОТГ Сергієм Віннічуком, начальником Шацького відділення поліції В’ячеславом Монічем, директором Шацького національного природного парку Володимиром Захарком, головою районної ради Сергієм Карпуком. Усі, у тому числі і народний депутат, зацікавлені у тому, аби на території Шацького району не виникла сміттєва катастрофа. Адже необхідно відшукати кошти, за які буде прибиратись сміття. Актуальними залишаються питання каналізування та полігону для відходів.

“Те, що кожного року кількість охочих відпочити на березі Світязя зростає, – це добре. Адже з’являється певна кількість робочих місць, є надходження у місцевий бюджет, жителі району можуть заробити хоч якусь копійку. Зараз відстоюю позицію про те, щоб Світязь отримав статус курортної зони. Таким чином, матимемо змогу запрошувати туристів”, – розповів нардеп.

Читайте також: Шацьке поозер’я може зникнути під каналізаційними стоками

Також нардеп наголосив, що це не його виборчий округ, але, на його думку, варто турбуватись про територію ШНПП, про озеро Світязь та стан екології на території Прибужжя. Крім того, Гузь пояснив, якщо розвиток екології на території парку, це не тільки пріоритет Шацького району, а й Волині та України загалом.

Нагадаємо, що Ігор Гузь працює над законопроектом про надання державного статусу курортної зони Шацькому району, або окремим його територіям, у тому числі озеру Світязь.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*