Міністр, мер чи депутат: чи балотуватиметься Ігор Гузь до парламенту втретє

Народний депутат Ігор Гузь не певен, чи матиме бажання балотуватися до парламенту втретє, натомість не відкидає можливості працювати в уряді і навіть стати мером.

Про це він розповів у інтерв’ю Інформаційному агентству Волинські Новини.

Згідно з новим виборчим кодексом, мажоритарних округів уже не буде. Проте навіть не це спонукає політика до думок про потребу дещо змінити сферу діяльності.

«Коли закінчиться наступне скликання, мені буде 42 роки. І якщо я доживу до цього віку, то це буде виглядати так, що більшу частину свого життя я буду депутатом – 22 роки. Не певен, що на момент закінчення цієї каденції мені знову буде цікаво балотуватися у Верховну Раду. І це не лише через втому, просто змінюється світогляд, психологія, – каже він. – І якби через якийсь час у мене запитали б, де би я хотів попрацювати – ще раз народним депутатом, чи, скажімо, десь в уряді заступником міністра, або ж міським головою Луцька, то я не знаю. Привіт Ігорю Поліщуку (усміхається, – авт.). Звісно, тут питання – а чи обрали б?

Тому цілком можливо, що за якийсь час з точки зору власної мотивації мені було б цікавіше працювати предметніше. Не політичною роботою займатися, а практичнішою. Тому чесно кажу: наразі я не впевнений, чи матиму за мету втретє потрапити до парламенту. Як стверджують психологи, для того, щоби людина не вигоріла, дуже важливо змінювати сферу діяльності».

Крім того, Ігор Гузь зізнався, що міг би спробувати себе на посаді міністра: «Особисто я прем’єром бути не зміг би. І не тому, що є профаном в певних питаннях, як говорив чинний глава уряду. Я би міг спробувати бути міністром, наприклад, Мінрегіону чи Мінмолодьспорту. Ці сфери мені близькі, і я, очевидно, був би компетентною людиною. Тобто я точно не був би міністром економіки чи фінансів, бо тут треба мати зовсім інший багаж знань та умінь».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*