Нардеп Ігор Гузь здійснив робочий візит у Любомльську ОТГ: про що йшлося на зустрічі з активом громади

28.02.2020 / Новини

Працюючи в окрузі, народний депутат Ігор Гузь відвідав Любомльську об’єднану територіальну громаду. Він зустрівся з головою ОТГ Романом Ющуком, а також із активом місцевих жителів.

Першочергово люди звернулися до парламентаря із проханням допомогти вирішити проблему, що виникає з року в рік: газ у балонах, що використовують у домогосподарствах, закінчується, а заправити їх змоги немає. Місцеві жителі у розпачі – місяцями вони сидять без газу, через це страждають цілі сім’ї з малими дітьми, пенсіонери, — йдеться на сторінці нардепа в соцмережах.

Нардеп зауважив, що йому вже вдавалося вирішити цю проблему: після його звернення в офіційні структури, люди отримали заправлені газові балони. Ситуація повторилася і питання він знову бере на контроль, залучивши до роботи своїх помічників на місцях.

«Я проблему знаю: тендерні процедури затягуються, а в людей у зв’язку з цим – проблеми. Це не є структура (Волиньгаз – ред.), яку ми піднімемо за «шкірку» і все вирішиться. Але ми спільно з міськрадою підключимося до вирішення питання», – сказав Гузь.

Крім того, він нагадав, що за попередні 5 років роботи у Верховній Раді йому вдалося залучити з держбюджету на найрізноманітніші потреби округу 120 мільйонів гривень.

«Станом на сьогодні уряд не дуже хоче співпрацювати з мажоритарниками. Немає розуміння щодо коштів на соціально-економічний розвиток регіону. Ми тричі зустрічалися нашою депгрупою «За майбутнє» з міністром Гончаруком, піднімали низку питань, але першочергово нас цікавлять ресурси. Депутати-мажоритарники, в тому числі і від «Слуги народу», відповіді так і не отримали, чи будуть цього року кошти на округи. Але ми боремося», – розповів нардеп.

Також він зауважив, що у 2019-му трапилася прикра ситуація: на два садочки у Любомлі «вибили» з держбюджету по 150 тисяч гривень, а ресурси, політичним рішенням уряду, заблокували.

«Мені дуже шкода за дитячі садки. Мали бути зроблені значні роботи. Але трапилося ганебно», – підсумував він.

Після зустрічі з активом, парламентар відвідав центральний парк у Любомлі, де розпочали реконструкцію. За ініціативи Ігоря Гузя з держбюджету на ці потреби спрямували 500 000 гривень.

Загалом, за попередньої каденції нардепа у Верховній Раді, він залучив на розвиток Любомльської громади близько 7 500 000 гривень.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*