Лукашенко потайки вступив на посаду президента Білорусі: відбулась інавгурація

23.09.2020 / Новини

Олександр Лукашенко «офіційно обійняв посаду президента Білорусі».

Про це йдеться на 24 каналі з посиланням на державне агентство БелТА.

Що відомо про інавгурацію Лукашенка

Зранку 23 вересня біля Палацу Незалежності у Мінську, що є резиденцією Лукашенка, розпочали збиратися силовики та чиновники. Також до будівлі стягнули військову техніку, а рух для особистого транспорту перекрили.

На церемонію інавгурації запросили кілька сотень людей. Зокрема, вищих посадових осіб, депутатів Палати представників і члени Ради Республіки, керівників державних органів і організацій, місцевих виконавчих і розпорядчих органів, республіканських засобів масової інформації, діячів науки, культури та спорту.

Приблизно об 11:00 до Палацу Незалежності прибув кортеж Олександра Лукашенка. Говорили, що це може бути лише репетиція інавгурації, адже дату церемонії завчасно не повідомляли. Ба більше, станом на 21 вересня про інавгурацію не знали навіть у ЦВК.

«Поклавши праву руку на Конституцію, Олександр Лукашенко виголосив присягу білоруською мовою. Потім він підписав акт про прийняття присяги, після чого голова Центральної комісії Білорусі з виборів і проведення республіканських референдумів Лідія Єрмошина вручила Олександру Лукашенко посвідчення Президента Республіки Білорусь», – пише агентство.

Зауважують, що у цей час усі провладні телеканали Білорусі транслювали серіали, а не церемонію інавгурації. Це суперечить білоруському законодавству, адже церемонія складання присяги президентом повинна транслюватися республіканським телебаченням і радіо.

Об 11:40 з резиденції Лукашенка розпочали виходити люди. Перед цим у будівлі було чути державний гімн Білорусі.

Промова Лукашенка під час інавгурації

Під час церемонії інавгурації Лукашенко заявив, що вступає на посаду президента «з особливим почуттям гордості за білорусів».

«День вступу на посаду президента – це день нашої з вами перемоги, переконливої ​​і доленосною. Ми не просто вибирали президента країни – ми захищали наші цінності, наше мирне життя, суверенітет і незалежність. І в цьому плані ми маємо ще чимало зробити», – заявив Лукашенко.

Він додав, що соціальна політика залишиться візитною карткою білоруського шляху в будь-яких умовах.

«Підтримка пенсіонерів, багатодітних сімей, соціально вразливих верств суспільства залишиться візитною карткою білоруського шляху при будь-яких обставинах і в будь-яких умовах», – наголосив Лукашенко.

Провладний телеграм-канал опублікував фото з інавгурації.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*