«За владу треба боротися», – нововолинець про події в Білорусі

25.08.2020 / Новини

Екс-депутат Волинської обласної ради та громадський активіст Юрій Єлева каже, що, на жаль, білоруси самі допустили те, що Лукашенко зміг керувати стільки років. Таку думку він озвучив у програмі «Позиція» на 12 каналі, під час якої обговорили події, що відбуваються у сусідній країні.

«Американська історія показує, що ще з часів Джорджа Вашингтона більше двох термінів ніхто не пробував керувати країною. Та й навіть він не хотів іти на другий термін. Влада затягує, адже це автомобілі, літаки, оперування якимись великими групами людей, великими ресурсами, коштами. І людина перестає адекватно оцінювати навколишній світ. Народ терпів-терпів… Білоруси самі по собі дуже добрі і терплячі люди, але з почуттям власної гідності. Коли вони побачили ці фальсифікації – вони не витримали», – каже Юрій Єлева.

На його думку, протести в Білорусі значно різняться від подій під час Революції Гідності, адже українці більше притримувались національної ідеї і водночас старались дрейфувати подалі від Росії. У зв’язку з тим, що в країні широко вкорінився російський інформаційний простір – вони протестують і бастують проти виключно Лукашенка.

«Зрозуміло, що ці вибори не є демократичними і в них є великі підстави вважати їх сфальсифікованими. Інакшої реакції нормального суспільства на такі вибори – бути не могло. Влада Білорусі не врахувала, що виросло нове покоління, яке не звикло ходити строєм, як це було за попередніх часів. І те, що робили з людьми, те, що за стільки років Лукашенко виховав такі правоохоронні органи, які не цінують людське життя – це дуже погано, це не допустимо, – обурюється Юрій Єлева. – У певній мірі це ще мирні протести, бо багато білорусів дивляться на усе, як в рожевих окулярах, думаючи, що він сам піде. Але він сам не піде. Владу не дають – владу беруть. Якщо суспільство готове взяти владу – за неї треба боротися!»

Запис програми Позиція можна переглянути ТУТ.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*