Делегація з Шацька побувала у ЦНАПі Устилуга (ФОТО)

25.08.2018 / Новини

20-го делегація з Шацька відвідали місто Устилуг.

Про це йдеться на сайті Шацької селищної ОТГ.

Секретар селищної ради Людмила Цевух, начальник відділу організаційно-правового забезпечення Ольга Найда, начальник відділу ЦНАП Шацької РДА Інна Будник та адміністратор відділу Світлана Гошовська взяли участь в навчальному візиті до ЦНАП у місті Устилуг.

Зокрема учасниками візиту були голови громад, сільських рад, фахівці ЦНАП та спеціалісти з надання муніципальних послуг.

Під час ознайомчого візиту до Устилузького ЦНАП його начальник, Олег Василенко, розповів історію створення Центру, перелік послуг, регламент та функціонування ЦНАПу. Учасники ознайомчого візиту оглянули фойє, фронт і бек-офіси, санітарну кімнату, кімнату відпочинку працівників тощо.

У рамках заходу представники громад побачили, як на практиці реалізуються інституційні механізми в ЦНАП, наприклад, інструменти інтеграції послуг, можливості гнучкого формування команди/персоналу ЦНАП з ефективним використанням наявних людських ресурсів.

Також дізнались більше про інфраструктурні особливості створення ЦНАП: відкритий простір приміщень, безбар?єрність, умови для осіб з інвалідністю, місця для самообслуговування, куточки для дітей, супутні послуги в ЦНАП тощо.

Експерт Асоціації ЦНАП Лариса Карп’як розповіла, що кожна громада має вирішувати, наскільки великий ЦНАП у ній має бути, які послуги там надавати населенню.

“ЦНАП потрібний у кожній ОТГ, адже тоді людям не потрібно буде їхати за довідкою в район. Послуга має йти до людини”, – наголосила вона.

Регіональний спеціаліст Програми “U-LEAD з Європою” Станіслав Ющик розповів детальніше про Програму за напрямком “Покращення якості адміністративних послуг”, умови участі в Програмі для отримання допомоги на створення та модернізацію ЦНАП.

“ЦНАП є одним із символів реформи децентралізації і реальним кроком до зміни якості життя в об’єднаних територіальних громадах”, – зауважив Станіслав Ющик.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*