Ігор Гузь: Зарічанська ОТГ має перспективу існувати самостійно

03.02.2020 / Відео, Новини

Народний депутат від 19-го виборчого округу висловився на підтримку Зарічанської ОТГ, яка не бажає приєднуватись до Володимира-Волинського.

«Я і моя команда – ми, без сумніву, підтримуємо Зарічанську об’єднану територіальну громад, щоб вона на перспективу існувала, як самостійна одиниця. А далі – всі карти у руках міської влади Володимира-Волинського, міського голови, який повинен переконувати депутатський корпус Зарічанської ОТГ, переконувати мешканців, що об’єднання з містом буде корисним для жителів цієї громади й жодних проблем із цим не буде.

Крім того, мешканцям Зарічанської ОТГ важливо було б відчувати, що це дружня історія, а не бажання когось взяти і загнати силоміць до Володимира-Волинського».

Відео з приводу конфліктної ситуації щодо можливого приєднання Зарічанської громади до міста Володимир-Волинський опублікував у себе на сторінці у соціальній мережі народний депутат Ігор Гузь. У ньому він окреслив чітку позицію у боротьбі за збереження усіх 12 існуючих ОТГ в окрузі № 19.

«Останні 5 років я є глибокими прихильниками децентралізації. І тому весь цей час ми з командою робили все можливе, щоб у моєму виборчому окрузі були створені всі громади. І в 2017 році 12 громад об’єдналися, зокрема, і Зарічанська ОТГ.

Ніхто не приховував, що в обласній адміністрації не хотіли давати можливість створитися Зарічанській ОТГ. Ми підключили на той час кабмін. Був присутній Ігор Пальонка – нинішній голова ОТГ. Він, без сумніву, підтвердить позицію, що змогли спільними зусиллями зареєструвати Зарічанську громаду», – розповів нардеп.

Він також нагадав, що до жовтня цього року, коли мають відбутися місцеві вибори, всі ОТГ по країні загалом будуть створені рішенням кабміну. «Відповідно, моя позиція: всі ОТГ, які створені, вони мають залишитися існуючими, якщо хоч більш менш дотягують до методики так званої спроможності, яку кабмін нещодавно затвердив».

Зі слів Гузя, Зарічанська громада, щодо цієї методики, вона належить до спроможних ОТГ.

 «Два тижні тому обласна адміністрація хотіла в кабінеті міністрів у моєму виборчому окрузі, фактично, ліквідувати 5 об’єднаних тергромад. Це – Зарічанську й Оваднівську: їх влити до Володимира-Волинського, Поромівську доєднати до  Нововолинська, Литовезьку – влити в Іваничі, Головненську – до Любомльської ОТГ. Я і моя команда на це запротестували. Ми повернули обговорення на місцевий рівень: було декілька народ з цього приводу, де я в чергове заявляв про свою жорстку позицію.

Мені вдалося переконати обласну адміністрацію, підключалися й голови ОТГ, експерти, і по чотирьох громадах питання «зняли». Залишилася Зарічанська ОТГ. Але в будь-якому випадку, остаточне рішення буде приймати кабмін», – підсумував депутат.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*