Юний любомльчанин “засвітив свою зірку” на фестивалі у Болгарії

06.07.2016 / Новини

Всього у конкурсі взяло участь 70 учасників з різних куточків світу.

На XVI Міжнародному фестивалі “Слов’янський вінець”, що відбувся у Болгарському місті Варна з 20 по 26 червня 14-літній учень Любомльської загальноосвітньої школи № 3, вихованець районного будинку школяра – Андрій Ковальський зайняв І- ше місце.

Про це пише видання “Наше життя”.

Диплом і медаль школяр отримав за оригінальну подачу і професійне виконання на французькій мові пісні “Papaoutai”.Всього у конкурсі взяло участь 70 учасників з Європи та СНГ.

Перші “зірочки” Андрія  “засвітилися” ще у 4-му класі, коли він декілька років поспіль ставав кращим читачем бібліотеки. Потім займав перші місця у конкурсів читців в районі та області.

А минулого року у квітні зразкова театральна студія “Шанс” районного будинку школяра, яку Андрій відвідує декілька років, отримала на обласному огляді-конкурсі І-ше місце за високу сценічну “майстерність юних акторів”. У виставі за мотивами Оскара Уайльда “Хлопчик-зірка” головна роль дісталася саме Андрію Ковальському.

Участь у конкурсі “Слов’янський вінець” Андрій називає цікавою, а перемогу – несподіваною. “Пісню “Papaoutai” я обирав сам, все про неї читав. Тому на сцені у Варні я дуже старався” – каже юний виконавець.

Директор будинку школяра Світлана Шваліковська поділилася: “Приємно, що молоде покоління йде в ногу з часом. Так і Андрій Ковальський крокує до своєї мрії, він переміг справді своїм ентузіазмом, харизмою, майстерністю, наполегливістю, жагою до мистецтва.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*