Як у Руді місцеві жителі Масляну відзначали

04.03.2017 / Новини

У Прощену неділю, 26-го лютого, у мальовничому селі Руда, що на Любомльщині, відбулося свято, приурочене проводам зими – Масляній.

Жителі невеликого поліського населеного пункту зібралися у тісненькому клубі попросити пробачення один в одного, відсвяткувати Масляну, спалити опудало зими, закликати таку довгождану весну, а також насолодитися виступом аматорів й ентузіастів художньої самодіяльності.

Не обійшлось на дійстві без частувань: вареники, налисники і смачнючі млинці, замішені на опарі з пшоняної каші (й все це приправлене медом, любов’ю та щирістю). Такі автентичні страви були до смаку всім присутнім.

Порадували сельчан гості заходу, фольклорний колектив Турійського району «Волинські вечори». Крім чудових номерів, які вони виконали зі сцени, члени колективу влаштували справжні гуляння з танцями і співами, до яких залучили присутніх глядачів.

Люди танцювали краков’як, польку, вальс, а для маленьких жителів баяніст зіграв «Танець маленьких каченят», і діти із задоволенням приєдналися до хоровода.

“Жителі села Руда від щирого серця дякують дорогим гостям за незабутній виступ й подарований усім присутнім піднесений настрій. Бажають талантам з Турійщини довгих років життя і творчого запалу”, – зазначила завідувачка сільського клубу Анастасія Ковальчук.

IMG_8542 IMG_8544 IMG_8546 IMG_8550 IMG_8551 IMG_8552 IMG_8554 IMG_8557 IMG_8567

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*