Вирішили, як проходитиме Чемпіонат Любомльського району з футболу

10.05.2016 / Новини, Спорт

У вівторок, 10-го травня, у приміщенні Любомльської районної ради під головуванням Миколи Сушика проходило засідання представників футбольних команд сіл району. На засіданні були присутні перший заступник голови Любомльської РДА Олександр Герасимчук та завідувач сектору молоді та спорту Любомльської РДА Руслан Гіль.

Насамперед представники хотіли вирішити актуальні питання проведення Чемпіонату, аби не виникали різні запитання у ході його проведення.

Представники кожної з команд одноголосно підтримали колову систему проведення Чемпіонату. Також прийняли рішення до 1-го вересня провести усі матчі, а у вересні розіграти Кубок Любомльського району. Базовий час – 16.00, проте він може бути змінений за згодою двох сторін.

Цікавим є те, що представники команд сіл району намагались домовитись про участь гравців з інших міст, містечок чи районів Волинської області (легіонерів) у матчах, адже це завжди дискусійне питання між усіма учасниками футбольних поєдинків. Як відомо, згідно Положення Чемпіонату району, кожна команда має право на 5 заявлених гравців-легіонерів (3 на полі, 2 в запасі).

Відомо, що цього року Любомльська районна рада виділила 12 тисяч гривень для оплати роботи суддів. Тому, як зазначив Сушик, головне знайти відповідальних суддів, щоб провести чесно Чемпіонат. Отже, перед кожним із представників постало завдання знайти два судді, аби не було різних конфузів перед початком матчів.

Крім того, Микола Сушик наголосив, що варто слідкувати обом командам після поєдинку, які протоколи від суддів вони підписують. Адже потім виникають питання: чи все, що було на полі під час матчу, зазначено?

На засіданні також вирішили включити команду села Піща Шацького району до Чемпіонату. Спочатку постало питання про доїзд команд до Піщі, і навпаки, з Піщі у інші села Любомльського району. Проте вирішили, що команда Піщі компенсуватиме витрати на дорогу командам-суперникам.

Спочатку представники хотіли підтримати те, щоб у команді Піщі не було взагалі легіонерів. Проте Миколі Сушику вдалось переконати присутніх у тому, що команда з Шацького району має такі ж права, як і інші.

Водночас представнику з Піщі Андрію Мельнику поставили умову – легіонери у їх команді можуть бути лише з Шацького району. Обов’язковою умовою звісно ж є те, що гравці команди повинні або бути уродженцями Піщанської сільської ради, або ж прописані на її території.

Для того, щоб накладати санкції на команди, які не дотримуються Положення, вирішили створити оргкомітет на чолі з Олександром Герасимчуком. До складу оргкомітету також входять усі 10-ть предстаників від кожної з команд сіл Любомльського району.

Отже, за результатами жеребкування, розклад 1-го туру ігор Чемпіонату з футболу Любомльського району такий:

Вишнів – Головне

Піща – Полапи

“Ветеран” (Куснища) – “Літос” (Згорани)

Олеськ – “Мрія” (Куснища)

Любомль – Машів

Сам Чемпіонат розпочнеться першим туром уже цієї неділі, 15-го травня.

Запрошуємо усіх вболівальників підтримати свої команди!

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*