Вихованці любомльського “Едельвейсу” – одні з найкращих в області (ФОТО, ВІДЕО)

06.09.2016 / Новини

Клуб спортивного танцю “Едельвейс” Любомльської районної гімназії імені Наталії Ужвій славиться своїми талантами не тільки на весь Любомльський край, а й на всю Волинь.

Заснувала цей клуб у 2002-му році любомльчанка Галина Бородчук, яка й донині є його керівником та виховує юних танцюристів з Любомльщини. На заняття танцями батьки привозять своїх дітей із різних сіл району: із Вишнева, Римачів, Старовойтового, Згоран, Запілля, Полап та інших сіл краю.

Свого часу Галина Бородчук працювала у Турійську, згодом у Будинку школяра у Любомлі, опісля – водночас за сумісництвом у Римачах та Згоранах, а також вела гурток танцю у професійному ліцеї.

У районі вже давно славились дітки із зразкового танцювального колективу “Хуторянка” при Головненській селищній школі, а згодом виникла ідея організувати у Любомлі щось подібне.

“Загорілась бажанням організувати колектив танцю у Любомлі після того, як я побачила своїх вихованців з Турійська по телевізору. На той час вони переїхали до Володимира-Волинського, я вийшла з ними на зв’язок, і упродовж двох років я навчалась бальних танців у своїх учнів, оскільки я за професією постановник народних танців, – розповідає пані Галина. – Зранку на роботу, а після обіду – на автобус до міста. Уявіть, тренуються юні танцюристи від 5 до 15 років і я з ними. Відтоді я й захотіла створити танцювальний колектив та навчати дітей того, чого навчилась я”.

Спочатку не знали, як назвати колектив. Але згодом у пані Галини виникла думка про дивовижну квітку едельвейс, яка росте високо в горах. Адже ця квітка – це своєрідний символ прагнення підкорювати нові висоти, досягати кращих результатів.

Можна сказати, що своє коріння клуб спортивного танцю “Едельвейс” має із села Римачі. Саме учні Римачівської школи, вихованці клубу, гідно представили честь школи та району на конкурсі у Рокинях у 2003 році. Тобто після року занять діти уже ставали майстрами танців.

IMG_1235

Перші вихованці клубу Тетяна Лончук і Ігор Гнатюк

IMG_1248

Грамота за перше місце на обласному фестивалі у Рокинях

IMG_1238 IMG_1252 IMG_1254IMG_1280 IMG_1284 IMG_1287

Фотодобірка із життя “Едельвейсу”

Зараз любомльські танцюристи їздять на різноманітні конкурси закордон, найчастіше – у сусідню Польщу. Все це завдяки гарній співпраці гімназії з поляками. Неодноразово юні танцюристи з Любомльщини подорожували містами Польщі.

У 2013 році учні були учасниками Міжнародного дитячо-юнацького конкурсу-фестивалю у Болгарії. За словами керівника клубу, у цьому конкурсі взяло участь близько 1 500 дітей із України, Молдови, Польщі, Болгарії та Росії. Юні любомльчани посіли у своїй віковій групі почесне третє місце.

IMG_1263 IMG_1266 IMG_1295

Клуб “Едельвейс” як учасник у програмі танцювального конкурсу у Болгарії

IMG_1311

Диплом за почесне третє місце

Галина Бородчук наголошує, що вихованці клубу гідно представляють честь свого району на різноманітних конкурсах.

“На початку нашої кар’єри як танцювального колективу під час змагань багато хто дивувався і ставив риторичне запитання: “Любомль навіть вміє танцювати?”, – з посмішкою пригадує керівник клубу.

Зазначимо, що пані Галина завдяки своїй наполегливій праці та любові до своєї професії нагороджена грамотами різних рівнів. Але, за її словами, для неї основне – це бачити, що її праця недаремна, що її вихованці показують високі результати та повертаються з перемогами.

IMG_1272IMG_1297 IMG_1305 IMG_1308 IMG_1317

Пані Галина зізнається, що чимало сил докладають батьки до ремонту класу та кращої організації навчального процесу. Також одяг та взуття для виступів змушені оплачувати батьки.

“Чимало маємо переможців Всеукраїнського рівня по бальних танцях. Маємо багато нагород за першість, грамот за активну участь. Намагаємось якомога більше брати участі у різноманітних конкурсах. Окрім того, стараємось, щоб у Любомлі та районі заходи не проходили без нас”, – запевняє керівник клубу.

Найбільше Галина Бородчук пишається своїми вихованцями, які обрали професію свого життя – хореографію. Нині ж у ЗОШ №3 веде гурток танцю її учень, а пані Галина готує гідну заміну себе, свою колишню відмінницю, для продовження танцювальних традицій у місті.

У майбутньому “Едельвейс” святкуватиме своє 15-річчя. Ці роки – значні досягнення, перемоги, інколи й поразки, які наштовхують на кращий результат. Й справді, варто розвивати таланти маленьких жителів Любомльського краю, аби з гордо піднятою головою заявляти про себе на різних конкурсах, змаганнях та турнірах. По суті, “Едельвейс” – це хороший приклад того, що висот можна досягнути лише наполегливою, невтомною працею.

Нагадаємо, вихованці клубу спортивного танцю “Едельвейс” показово втупили на Міжнародному фестивалі “FEST.Like”.

IMG_9925IMG_9919 IMG_9913 IMG_9910 IMG_0545 IMG_0469 IMG_0421

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*