Волинська митниця удосконалює форми і методи виявлення порушень під час перетину кордону транспортом

09.08.2019 / Новини

Інспекторам Волинської митниці давали рекомендації з виявлення викрадених транспортних засобів та ознак підробок документів на них. Адже на Волині за період 2018-2019 років конфіскували 50 автівок з підробленими документами.

У рамках підвищення кваліфікації інспекторського складу Волинської митниці спеціалізований Департамент Державної фіскальної служби України провів тренінг для посадових осіб управління протидії митним правопорушенням «Рекомендації з виявлення викрадених транспортних засобів та ознаки підробок документів на них», – повідомляє ГУ ДФС у Волинській області. 

Про актуальність для прикордонної Волині означеної тематики свідчить статистика виявлення правопорушень у цій сфері. У 2018-19 роках волинські митники виявили і припинили 56 злочинів, пов’язаних із фальсифікацією товаросупровідних документів під час переміщення транспортних засобів через державний кордон України.

Найчастіше громадяни підробляли польські нотаріальні доручення, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, фактури. За остаточними рішеннями судів щодо цих злочинів 50 транспортних засобів уже конфісковано, передано в дохід держави і направлено на реалізацію судовиконавцям.

 На фото: перероблений кустарним способом під ФЕРАРІ лімузин ПЕЖО 406, затриманий під час переміщення через державний кордон України у пункті пропуску Ягодин. Зберігається на складі Волинської митниці як речовий доказ у кримінальній справі про підробку документів. Підлягає конфіскації після винесення остаточних вердиктів судом.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*