Василь Голядинець хоче умовити на об’єднання Зго­ран­ську громаду

10.04.2017 / Новини

Голова Шацької райдержадміністрації розповів про своє бачення реформи децентралізації.

Так, про її “плюси” та “мінуси” у форматі району та взагалі країни він розповів в інтерв’ю виданню “Шацький край”.

Василь Голядинець озвучив про своє бачення формату Шацької об’є­днаної громади.

За його словами, це не лише об’єднання усіх сільських рад нашого району в одну громаду.

“Ми плануємо дружно (представники району та громади) поїхати на сесію чи виконком в село Згорани Любом­льського району. Там хочемо умовити зго­ран­ську громаду з їхніми озерами приєднатися до нас, зробивши одну територію реального відпочинкового спрямування. Відпо­відний закон, який дозволяє селам різних районів об’єднуватися в одну громаду, вже прийнятий. Але до цього питання треба підійти виважено і правильно. Ми були в Згоранській сільській раді, про­сили, аби вони повідомили, коли буде їхня сесія. Там не знають, як вирішувати проблеми та питання курортних територій, тобто ті, якими ми займаємося вже багато років. Наприклад, питання кана­лізування населеного пункту в них навіть не піднімалося. Те ж саме і з ту­ристичним збором. Будемо хоча б пробувати, звертатися з про­позицією та переконувати при­єдна­тися. Доки не буде в державі остаточного рішення про ство­рення об’єднаних громад, маємо на­пра­цювати свій формат об’єд­нання”, – зазначив голова Шацької РДА.

На думку Василя Голядинця, недоліки реформи полягають у не­достатньо швидкій зміні законодавства.

“Приклад – передача в гро­маду управління землями за межами населених пунктів. Обі­цяли зробити, але до цього часу землями в районі та й області роз­­поряджається одна людина. Вважаю, це неправильно. Сама громада має розпоряджатися своєю землею”, – додав він.

“Плануємо зробити бальнеологічні дослідження води п’ятьох-шістьох озер в районі, визначити, яка з них є лікувальною. На основі результатів досліджень ми будемо «вибивати» від вищої влади надати району статус курортної зони. А якщо такий статус отримаємо – зможемо притягнути більше фінансових потоків в озерний край”, – резюмував очільник райдержадміністрації.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*