В Україні ліквідували діяльність Нацкомфінпослуг

02.07.2020 / Новини

Президент Володимир Зеленський припинив діяльність Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

Відповідний Указ оприлюднено на сайті глави держави, – пише Укрінформ.

“На виконання Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг” постановляю: припинити Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, шляхом ліквідації”, – йдеться у документі.

У зв’язку з цим визнається таким, що втратив чинність, Указ Президента України від 23 листопада 2011 №1070 “Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг”.

Президент також утворив комісію з ліквідації Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг і визначив її головою керівника апарату Нацкомісії Тетяну Галабудську. Вона має у тримісячний строк поінформувати про результати проведеної роботи.

Кабінету міністрів Зеленський доручив вирішити в установленому порядку питання щодо подальшого використання об’єктів права державної власності, що перебували в управлінні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, 12 вересня 2019 року Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає ліквідацію Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, та передачу її повноважень до НБУ та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно з законом, скорочується кількість регуляторних та контролюючих органів на ринках небанківських фінансових послуг шляхом розподілу функцій Нацкомфінпослуг між іншими органами, що здійснюють державне регулювання ринків фінансових послуг.

Повноваження Нацкомфінпослуг у частині регулювання та нагляду у системі накопичувального пенсійного забезпечення, регулювання та нагляду за функціонуванням фінансово-кредитних механізмів і управлінні майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю передаються до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Решту повноважень пропонується передати до Національного банку України.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*