В облдержадміністрації назвали імена неповнолітніх контрабандистів з Любомльського та Шацького районів

03.10.2016 / Новини

На адресу голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика періодично надходять листи, у яких йдеться про перенесення чи перевезення котрабанди неповнолітніми волинянами.

Про це очільник Волині повідомив під час оперативної наради 3 жовтня, інформує VIP.

На переконання Володимира Гунчика, Держприкордонслужба повідомляє про постійне порушення кордону між Україною і Польщею, а також Україною і Білоруссю.

Зокрема, йдеться про задіяння неповнолітніх у перевезення чи перенесення контрабанди. Гунчик зачитав присутнім лист від 28 вересня, у якому Держприкордонслужба пише про те, що виявлено 6 неповнолітніх і 2 малолітніх, які переносили 24 пакунки цигарок через українсько-польський кордон.

Йдеться, зокрема, про жителів Любомльського, Шацького та Турійського районів. Тож Гунчик вирішив поіменно назвати кожного з неповнолітніх контрабандистів. Це Віктор Шлапа, Роман Коцура, Павло Мазурук, Вадим Кондратюк, Віталій Дубина, Олександр Данилюк, Максим Сауляк та Андрій Данилюк. «Я тільки один лист прочитав. А в мене щотижня десятки таких листів, десятки», – наголосив Гунчик.

Окрім того, він наголосив на важливості проведення роз’яснювальної роботи з дітьми. Адже, на його думку, за діями дітей стоять дорослі, які провокують дітей на такі порушення. «Я хочу, щоб в будинки, сім’ї цих неповнолітніх завітали педагоги, провели розмови з батьками. Вважав і буду вважати, що хтось провокує наших дітей на адміністративні правопорушення. Впевнений, що за ними стоять дорослі, які підбурюють ці дії, знаючи, що за це їм буде тільки адмінка», – висловився Гунчик.

Він також наголосив на тому, що має намір почути звіти міських, районних та сільських рад тих місцевостей, про які йдеться у вищезгаданому листі Держприкордонслужби. Хочу почути зві міського голови Любомля, Любомльської райдержадміністрації, Шацької РДА про ті заходи, які були, профілактичні бесіди зустрічі щодо цього.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*