У Любомльському районі можуть закрити школи в 5-ти селах

17.03.2016 / Новини

З 1-го вересня малокомплектні школи державою фінансуватися не будуть, у районах і територіальних громадах повинні вирішити чи ліквідувати такі заклади чи взяти повністю їх фінансування на себе. Однак, якщо школи I-II і I-III ступенів реорганізувати на заклади із I ступенем, тобто навчати дітей у цих закладах не до 9 класу, а до 4-го, а потім переводити, то початкові школи держава фінансуватиме і надалі – з освітньої субвенції. Закриття очікує і низку шкіл Волині, – інформує БУГ.

Вже проведено співбесіди з головами районних державних адміністрацій, райрад та керівниками органів управління освітою, розроблено маршрути перевезення дітей до шкіл, проаналізовано можливість місцевих бюджетів щодо співфінансування на умовах 50 відсотків – за рахунок залишків освітньої субвенції, 50 відсотків – за рахунок коштів місцевих бюджетів для придбання шкільних автобусів. У обласному управлінні освіти є приблизний план оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів, де враховані можливості місцевої влади щодо забезпечення довезення, працевлаштування працівників не пенсійного віку.

Список населених пунктів Любомльського району, де школи підлягають реорганізації до 1-го вересня 2016 року: Мосир, Глинянка, Черемошна Воля, Руда, Біличі.

Згідно із Законами України “Про освіту” та “Про загальну середню освіту” реорганізація та ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням сесії місцевої ради.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*