Україна – лідер закупівлі секонд-хенду у світі

23.08.2020 / Новини

За статистикою, 70% усіх людей на Землі мають хоч одну річ із секонд-хенду. Кількість таких магазинів в Україні постійно зростає.

Сьогодні, 17 серпня, День секонд-хенду. Про його особливості – у сюжеті Сніданку з 1+1.

Секонд-хенд популярний не лише через низьку вартість. Тут часто можна знайти щось унікальне. Героїня Міра в подібних магазинах буває часто. Щось купує для себе, але більшість речей – це образи кіногероїв. Вона – костюмерка. За її словами, тут можна знайти унікальні фасони, розміри і при цьому не витратити купу грошей.

Надія Мороз, власниця мережі магазинів секонд-хенд каже, скільки ж можна зекономити на секонді: «Штани, які у нас в магазині коштують 99 гривень, в бутиках будуть вартувати дві тисячі». Утім, у подібних магазинах важливо знати, як шукати. Надія називає головний секрет – це етикетки.

В асоціації дилерів одягу секонд-хенд розповідають, що Україна – лідер споживання секонд-хенду в світі. Через пандемію галузь втратила величезні гроші: «Якщо в цифрах це розуміти, то приблизно січень, лютий, березень – це було близько 13–17 мільйонів доларів США ввезення. Протягом наступних місяців торгівля впала в 10 разів, тобто 1,2 – 1,4 мільйони доларів США».

Але влітку вживані речі знову активно поїхали до України і обсяг ввення в липніив навіть перевершив показник, що зафіксували на початку року.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*