Літак з евакуйованими з Китаю прибув в Україну (ВІДЕО)

20.02.2020 / Відео, Новини

Літак з евакуйованими з Китаю  українцями сів у “Борисполі” на дозаправку. Зауважимо, що впродовж останніх днів посадовці та представники чинної влади різних рівнів повідомляли щоразу різну інформацію  про те, куди має прилетіти літак і де мають помістити евакуйованих.

На державному рівні коментарі з денінформацією надавалися у пресу нібито “з міркувань безпеки”.

Про це повідомили в телеграм-каналі “Клименко Time”, – передає Конкурент.

Літак із евакуйованими з Китаю людьми тривалий час кружляв над Харковом, який затягло туманом, евакуйованих планують відвезти у санаторій УМВС у Нових Санжарах на Полтавщині.

Про це пише Українська правда.

Голова Харківської обласної держадміністрації Олексій Кучер зазначив, що “Харків є транзитом”, але куди повезуть людей, він не сказав. Із його слів, Харківщину не розглядають як місце для карантину, але вона готова.

Кучер повідомив, що проходити контроль у терміналі евакуйовані не будуть – одразу перемістяться в автобуси.  Йдеться про 73 особи, разом із супроводом.

Тим часом з’явилась інформація, що евакуйованих з Уханя після прильоту до Харкова доставлять до медичного центру Національної гвардії “Нові Санжари” в Полтавській області.

Про це на сторінці в мережі Facebook повідомляє пресслужба ДСНС, передає Цензор.НЕТ.

“Спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції їх буде доправлено на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавської області”, – йдеться в повідомленні.

Протягом 14 днів там вони перебуватимуть в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки. Усі протиправні спроби перешкоджання розміщенню евакуйованих на цьому об’єкті або порушення режиму їхньої обсервації будуть припинені Нацполіцією та Нацгвардією відповідно до вимог Закону та рішення урядового штабу.

Тим часом у Нових Санжарах Полтавської області люди перекрили дорогу і протестують проти того, щоб туди привезли евакуйованих із китайського Уханю людей.

Евакуйованих з Уханя везуть у медцентр Нові Санжари, - ДСНС 01

НАГАДАЄМО, вчора повідомляли: Львівський аеропорт підтвердив, що літак, яким повернуть українців з Уханю, приземлиться саме у них.

Боїнг компанії “SkyUP ” сяде у Львові вранці 20 лютого. Перед тим здійснить проміжну посадку в Алмати. У списках для евакуації – півсотні наших співвітчизників та три десятки іноземців, – інформував ТСН.

Повідомляли також різну інформацію щодо місць розміщення евакуйованих. Почалося з санаторію «Шкло», що у Яворівському районі Львівщини. Потім були — санаторій «Медобори» на Тернопільщині, Винниківський госпіталь, що біля Львова (практично вулиці Винників плавно переходять у вулиці Львова), потім інфекційна лікарня у Львові, потім знову пройшла інформація, що літак з Уханя залишиться у київському Борисполі…

Як раніше повідомляло агентство Sky Up, літак Boeing 737-700 NG вилетить з Борисполя в ніч з 18 на 19 лютого до Алмати (Казахстан), звідки вже направиться до Уханя. В ніч з 19 на 20 лютого літак відправиться в Україну й о 8 ранку має приземлитися у Борисполі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*