У Вишневі створили комунальне спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Вишнівкомунліс»

16.12.2017 / Новини

Відповідне рішення місцеві депутати прийняли на сесії, що відбулася у п’ятницю, 15 грудня.

Зроблено це задля того, щоб у майбутньому громада могла самостійно розпоряджатися колишніми колгоспними лісами на своїй території.

До основних функцій новоствореного лісогосподарського підприємства належать:

  • реалізація державної та регіональної політики розвитку та інтенсифікації лісового господарства
  • належна охорона і захист лісового фонду
  • вирощування високопродуктивних технічно цінних лісових насаджень, посилення їх водоохоронної, захисної, санітарно-гігієнічних, оздоровчої та функцій
  • високоефективне використання лісових ресурсів для більш повного задоволення потреб населення і товаровиробників у деревині, виробах з неї та отримання прибутку

Загалом, площа лісів на території ОТГ складає понад 6 тисяч гектарів. Сьогодні господарську діяльність на цих землях ведуть ДП «Любомльське лісове господарство» та ДП «Прибузьке лісове господарство» без правовстановлюючих документів на землю.

Нагадаємо, нещодавно Вишнівська ОТГ зверталася до обласних депутатів з проханням допомогти у вирішенні питання передачі колишніх колгоспних лісів у комунальну власність.

У зверненні йшлося про те, що громада глибоко стурбована масовим вирубуванням колишніх колгоспних лісів.

На думку представників громади, відкриття комунального лісогосподарського підприємства дало б можливість ОТГ створити нові робочі місця та додаткові надходження до місцевих бюджетів.

Остаточно питання вирішуватиметься на обласному рівні. Якщо там все ж погодяться передати громаді лісові угіддя, у Вишневі займуться пошуком керівника і створенням штату для нового комунального підприємства.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*