У Володимирі-Волинському 22 громадські проєкти допустили до бюджету участі. ПЕРЕЛІК

25.06.2020 / Новини

У Володимирі-Волинському завершився термін подання проєктів бюджету участі на 2021 рік. Станом на 22-ге червня три проєкти успішно пройшли оцінку.

Усього подано 22 проєкти на загальну суму 4 мільйони 461,8 тисяч гривень, з них 8 великих проєктів на суму 3 327,7 тисяч гривень та 14 малих проєктів на суму 1 134,1 тисяч гривень,- пише БУГ.

Зареєстровано 16 авторів, серед яких 75% жінки та 25% чоловіки.

Проєкти подано за такими категоріями: безпека та громадський порядок, велоінфраструктура, дорожнє господарство, комунальне господарство, культура та туризм, навколишнє середовище, публічний простір, соціальний захист, спорт.

На 22-е червня три проєкти успішно пройшли оцінку структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради. Зокрема: «Надійна велопарковка у парку «Слов’янський», «Центральна зупинка майбутнього» та «Новорічні намистини для зеленої ялини».

Два проєкти відхилено: «Вуличні парасольки» – завершився термін редагування проєкту автором. Він не долучив список мешканців міста Володимира-Волинського, які підтримують проєкт та не вніс необхідні корективи. А також «Берізки» – рекреаційна територія по вулиці Т.Г.Шевченка». Відповідно до оцінки УЖКГ, земельна ділянка, на якій хотіли реалізувати цей проєкт, непридатна для його втілення. Адже там болотиста місцевість, постійне підтоплення, а ще на цій території розміщенні інженерні мережі (газопостачання, електропостачання й водовідведення). Саме тому там неможливо надійно забетонувати закладні елементи дитячого майданчика.

Окрім цього, 17 проєктів наразі знаходяться на перевірці у структурних підрозділах виконавчого комітету міської ради, до повноважень яких відноситься реалізація проєкту. Пропонуємо переглянути їх.

«Сортувальна станція сміття»

Так, Вікторія Мельничук запропонувала проєкт «Сортувальна станція сміття». Авторка хоче встановити її біля нового полігону ТПВ Володимир-Волинський.

«Це потрібно, адже перша черга сміттєзвалища вже закрита, друга – прийматиме сміття лише 2-3 роки. Для цього необхідна закупівля обладнання та організація логістики і його встановлення», – зазначає Вікторія Мельничук.

Бюджет проєкту 499 тисяч 600 гривень. Детальніше ознайомитись з проєктом Вікторії можна тут.

«Песик ВВ»

Наталія Шандалко пропонує реалізувати проєкт «Песик ВВ», бюджет якого 89 тисяч 320 гривень.

Вона хоче облаштувати майданчик для тренувань та вигулу собак в парку ім. Гагаріна площею 14 м.кв.

«Там будуть розміщені тренажери: трап, полоса перешкод, змійка-слалом, кільце для стрибків, вішак для нашийників та особистих речей, смітник. Інформаційні таблички (10 шт) будуть повідомляти як правильно утримувати та вигулювати дом. тварин. Їх, до речі, уже встановлено на вулицях Ковельській, Луцькій та Шевченко», – зауважує Наталія Шандалко.

Бюджет – 89 320 гривень. Детальніше ознайомитись з її проєктом можна тут.

«Надійна велопарковка у парку «Слов’янський»

Ірина Пикалюк представила проєкт «Надійна велопарковка у парку «Слов’янський», бюджет якого 38 тисяч 857 гривень.

«У межах проєкту буде встановлено 2 велопарковки на 5 паркувальних місць кожна. Велопарковки будуть встановлені в межах діапазону охоплення камер відеоспостереження, для запобігання вандалізму та крадіжок велосипедів», – повідомляє авторка.

Бюджет – 38 857 гривень. Детальніше ознайомитись з проєктом можна тут.

«Центральна зупинка майбутнього»

Анна Медведева пропонує проєкт «Центральна зупинка майбутнього», яким передбачається капітальний ремонт та облаштування сучасної зупинки громадського транспорту з підсвіткою та автономною зарядкою для телефонів по вулиці Ковельській, 42.

Бюджет проєкту 99 тисяч 887 гривень. Детальніше ознайомитись з проєктом Анни можна тут.

«Стріт-арт об’єкт «Подвиг – заради майбутнього»

Максим Климюк запропонував проєкт «Стріт-арт об’єкт «Подвиг – заради майбутнього», відповідно до якого на будинку, що знаходиться на вулиці Поліської Січі, 7 хоче побудувати мурал, який виражатиме шану військовим.

«Він слугуватиме пам’яттю про полеглих Героїв, що віддали своє життя за волю, незалежність і суверенне майбутнє нашої держави. Проєкт реалізується на не прибудинковій та не прилеглій території багатоквартирного будинку», – наголошує автор.

Бюджет проєкту – 133 тисячі 860 гривень. Детальніше ознайомитись з цим проєктом можна тут.

Також володимирчанин пропонує ще один проєкт «Безпечні пішохідні переходи» з бюджетом 99 тисяч 110 гривень.

Максим Клим’юк хоче встановити ростові фігури на пішохідних переходах з двох сторін біля школи №1, №3, №5, які привернуть увагу водіїв і підвищать безпеку дітей та дорослих на дорогах.

Ознайомитись з проєктом можна тут.

«Катальпа бігонієвидна Нана, на вулиці Небесної Сотні!»

Катерина Гнатюк представила проєкт «Катальпа бігонієвидна Нана, на вулиці Небесної Сотні!», вартістю 39 тисяч 400 гривень.

Авторка хоче посадити чотири дерева Катальпа бігонієвидна Нана, на вулиці Небесної Сотні 3.

Детальніше ознайомитись з проєктом можна тут.

«Парк інтелектуального відпочинку «Легенди Володимира»

Олександр Стремковський представив проєкт «Парк інтелектуального відпочинку «Легенди Володимира», бюджет якого 499 тисяч 950 гривень.

Проект передбачає створення парку інтелектуального відпочинку для усіх жителів та гостей міста Володимира-Волинського. А також облаштування біля історичного музею та місцевого РАЦСу (Загсу) оригінальних скульптур-топіарів у вигляді визначних постатей древнього Володимира.

Детальніше ознайомитись з проєктом Стремковського можна тут.

«Дитячі сплави на байдарках»

Олександр Тарасюк запропонував проєкт «Дитячі сплави на байдарках», в межах якого планує організувати спортивне дозвілля для дітей, шляхом сплавляння на байдарках по річці Лузі.

«Буде придбано 7 байдарок та організовано 20 одноденних безкоштовних походів», – зауважує автор.

Вартість проєкту 98 тисяч 149 гривень. Детальніше ознайомитись з цим проєктом можна тут.

«Популяризація логотипу міста через встановлення святкових інсталяцій»

Наталія Панас представила пропонує проєкт «Популяризація логотипу міста через встановлення святкових інсталяцій», вартістю 98 тисяч 175 гривень.

«В межах проєкту буде встановлено 35 світлодіодних кронштейнів. Їх буде встановлено на території частини вулиці Ковельської (від вул. Незалежності до центру), Устилузької (від центру до кафе «Маяк») та Луцької (від центру до вул. Гайдамацької). Світлодіодні кронштейни сприятимуть популяризації логотипу міста і зможуть покращити його естетичний вигляд», – зазначає авторка.

Детальніше ознайомитись з її проєктом можна тут.

Ще два проєкти, які вона пропонує “Різдвяна феєрія на головній площі міста” та “Новорічні намистини для зеленої ялини”.

“На площі Героїв пропонуємо встановити різдвяну ілюмінацію: 3 каркасні світлодіодні фігури оленів (висотою 2.4 м., 1.8м., 1,3 м.) та світлодіодний тунель (довжиною 10 м., висотою 2 м. і шириною 1,5м.). Світлодіодні фігури і тунель плануємо встановити неподалік від головної ялинки. Вони стануть чудовими локаціями для фотосесій, додадуть святкового вигляду місту і покращать емоційний стан жителів”.

Бюджет проєкту 95 700 гривень. Детальніше ознайомитись з проєктом можна тут.

Проєктом “Новорічні намистини для зеленої ялини” Наталія пропонує прикрасити головну ялинку міста сріблястими новорічними кульками (діаметром 30 см.). Таке оформлення ялинки покращить естетичний вигляд головної площі міста та забезпечить святковий настрій для його жителів.

Бюджет проєкту 99 792 гривень. Детальніше ознайомитись з проєктом можна тут.

«Арт простір»

Роман Горошкевич пропонує проєкт «Арт простір», в рамках якого хоче встановити огорожу-експозицію, яка слугуватиме об’єктом для виставок та впорядкувати перед нею майданчик у вигляді шахової дошки, яку також можна буде використовувати як літню сцену.

Об’єкт буде розташований з правого боку біля КМЦ.

Бюджет проєкту 500 тисяч гривень. Детальніше ознайомитись з проєктом можна тут.

Ще один його проєкт – “Вулиця в майбутнє”. Освітлення вмонтованими в доріжку LED світильниками. Від вул. Луцької 160а до вул. Луцької 186.

Бюджет проєкту 100 тисяч гривень. Детальніше ознайомитись з проєктом можна тут.

«Велотрек ЕКСТРІМ»

Віра Сергєєва пропонує проєкт “Велотрек ЕКСТРІМ”. У парку Слов’янський буде облаштовано спортивний об’єкт відкритого типу для різновікових груп населення, які займаються екстремальною велоїздою. У межах проєкту буде сформованно пагорби, заасфальтовано частини треку та повороти, проведенно озеленення, встановлено лавки паркові. Завдяки проєкту молодь отримає можливість реалізовуватись в обраному спорті, а місто матиме привабливу частину парку.

Бюджет проєкту 451 311 гривень. Детальніше ознайомитись з проєктом можна тут.

«Центр переробки побутового пластику та виготовлення пластикових деталей»

Центр переробки побутового пластику та виготовлення пластикових деталей запропонувала Вікторія Мельничук. По вулиці Січових стрільців (район військомату) планується відкрити центр переробки пластику та виготовлення пластикових деталей. Для облаштування центру потрібно придбати приміщення та встановити необхідне обладнання.

Бюджет проєкту 495 924 гривень. Детальніше ознайомитись з проєктом можна тут.

«Безпечні діти, щасливі батьки! Капітальний ремонт елементів благоустрою по вулиці 20-го Липня»

Проєкт пропонує Катерина Гнатюк. Він передбачає заміну зруйнованих доріжок з дрібно розмірних фігурних елементів (бруківки), та дорожнього бордюра, для пішохідного сполучення, та відновлення зруйнованої огороджуючої конструкції біля міської гімназії імені О.Цинкаловського.

Бюджет проєкту 486 150 гривень. Детальніше ознайомитись з проєктом можна тут.

«Капітошка» – дитячий майданчик на перехресті вулиць Гагаріна та Луцькій»

Проєкт пропонує Тетяна Гущик. Він передбачає облаштування дитячого майданчика в зеленій зоні по вул. Луцькій,176. У межах проєкту планується встановити 9 розважальних дитячих елементів, лавки фігурні та смітники (фото додаються). Вказана зелена зона є територією загального користування.

Бюджет проєкту 99 тисяч гривень. Детальніше ознайомитись з проєктом можна тут.

«Володимир без сміття – поводження з твердими побутовими відходами»

Проєкт пропонує Ірина Кліцук. Це організація роздільного збору твердих побутових відходів у закладах середньої освіти міста Володимира-Волинського, з метою підвищення рівня екологічної культури молоді та зменшення забруднення довкілля.
Проєкт поширюється на всі заклади середньої освіти (5 шкіл міста).

Бюджет проєкту 57 420 гривень. Детальніше ознайомитись з проєктом можна тут.

«Створення символічної архітектурно-природної композиції біля пологового будинку»

Автор – Зоряна Гузь. У межах проєкту передбачено навпроти пологового будинку встановити архітектурно-природну композицію, що має дві складові, перша – великі долоні (2,5 м.), як символ опіки над появою новонародженого життя, а друга – вічнозелене дерево ніваки з гірської сосни (1,25 – 1,5 м – ширина 1,25 – 1,5 м. – висота), що символізує безкінечне родове дерево.

Бюджет проєкту 260 857 гривень. Детальніше ознайомитись з проєктом можна тут.

Слід зазначити, що усі спірні питання вирішуватиме Координаційна рада з питань громадського бюджету (бюджету участі), яка й остаточно затвердить перелік проєктів, які допускаються та не допускаються до голосування.

Ті проєкти, які отримають перемогу будуть реалізовуватись у 2021 році.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*