У Шацьку відбулася нарада щодо інтеграції у суспільстві людей з обмеженими фізичними можливостями

06.12.2016 / Новини

Напередодні Міжнародного дня інвалідів, в приміщенні Шацької селищної ради, відбулася розширена нарада Шацької районної організації інвалідів, яку провела її голова Ніна Верешко.

Заходи, до яких в цей день закликає всі країни ця міжнародна організація, повинні бути спрямовані на інтеграцію інвалідів у життя суспільства.

Про це інформує прес-служба обласного центру зайнятості.

На нараду були запрошені заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг Шацького районного центру зайнятості Галина Левчук, заступник начальника Шацького об’єднаного управління Пенсійного фонду Олена Лончук та секретар Шацької об’єднаної територіальної громади Людмила Цевух.

Ніна Григорівна у своєму виступі проаналізувала діяльність організації за минулий рік та окреслила завдання на наступний. Вона також прозвітувала про фінансові надходження та здійснені видатки. Від імені членів організації подякувала всім підприємцям, які неодноразово надають спонсорську допомогу.

Галина Левчук розповіла про послуги служби зайнятості людям з обмеженими фізичними можливостями.

На умовах призначення пенсії по інвалідності зупинилася заступник начальника Шацького об’єднаного управління Пенсійного фонду Олена Лончук

Людмила Цевух розповіла присутнім про прийняття програми для підтримки соціально-незахищеного населення, яка діє до 2020 року.
Кожен із присутніх мав змогу особисто поставити питання представникам окремих організацій району.

Захищаючи гідність інвалідів, ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність – це не вирок. Практика показує, що інваліди стають повноцінними та високоефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними, життєствердними людьми, які надихають багатьох.

Крім того, у рамках заходів, спрямованих на привернення особливої уваги до проблем осіб з обмеженими фізичними можливостями, з метою реалізації права людей з інвалідністю на трудову діяльність та задоволення потреби роботодавців у кадрах, напередодні Міжнародного дня інваліда у Шацькому районному центрі зайнятості проведено ярмарок вакансій для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Заступник директора Галина Левчук відкрила захід інформацією про стан ринку праці району та більш детально зупинилась на пропозиціях роботи для інвалідів СПП «Дружба», ТзОВ «ВП «Електросервіс», КП «Луцьке підприємство електротранспорту», комунального закладу Луцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» та інші.

 

Всі учасники ярмарку більше дізналися про діяльність підприємств, умови та оплату праці, режим роботи, соціальний захист, ознайомились з вакансіями, на які їх запрошують роботодавці області, а також з інформацією про професії та спеціальності, які актуальні на ринку праці.
По закінченні ярмарку вакансій спеціалісти центру зайнятості надали різноманітні консультації, в тому числі з питань розміщення резюме на сайтах державної служби зайнятості та отримання інформації про вакансії для працевлаштування інвалідів у Волинській області та в різних містах України.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*