Шацькі обранці вирішували долю трьох шкіл району

12.07.2016 / Новини

Загальноосвітні школи у селі Пулемець, Затишшя та Голядин хочуть реорганізувати.

Як пише “Шацький край”, це питання виносилося на розгляд позачергової сесії.

Чому саме ці три школи були запропоновані відділом освіти райдержадміністрації для реорганізації та призупинення роботи – пояснив його начальник Анатолій Пех.

“Відділом освіти були зроблені відповідні фінансові розрахунки по всіх школах, як висновок – найоптимальнішим варіантом зміни мережі навчальних закладів є той, який був запропонований на розгляд депутатів (реорганізація Пулеме­цької школи у І ст. та призупинення діяльності шкіл сіл Голядин та Затишшя). При реорганізації зможе вивільнитися 500 тисяч гривень, що розподіляться між іншими школами району. Окрім того, з області обіцяють дати шкільні автобуси, але при умові проведення реорганізації навчальних закладів”, – пояснив посадовець.

Як зазначив Сергій Карпук, тричі збиралася профільна комісія, де обговорювалося пи­тання реорганізації шкіл. На цих комісіях прозвучало два варіанти виходу із ситуації: реорганізувати Пулемецьку ЗОШ у школу І-го ступеня та призупинити діяльність двох запропонованих шкіл, та друга – забезпечити економію на рівні 700 тисяч гривень. Зараз школа селі Пуле­мець витрачає 840 тисяч гривеньна рік, але за рахунок економії коштів вчителів тільки цієї школи (вони добровільно погодилися піти у відпустку на 2 тижні за власний рахунок) вивільниться ще 70 тисяч гривень.

Інший вихід із ситуації про­понував депутат Олександр Наумич: дочекатися процесу завершення децентралізації і тільки тоді депутати громади вирішать, які школи реорганізовувати. Але тут постає інше питання: коли завершиться процес децентралізації і в якому форматі постануть громади?

Багато хто з депутатів виступив категорично проти закриття та реорганізації шкіл: мовляв, закриєте школу – зникне село.

Як результат, при поіменному голосуванні за всі три школи окремо депутати не дали згоду на їх реорганізацію та призупинення діяльності.

1 Коментар Шацькі обранці вирішували долю трьох шкіл району

  1. До авторів матеріалу.
    Дуже оперативно!! Браво!!
    Оприлюднювати інформацію, яка була новиною ще в кінці червня, а зараз у неї вже борода виросла. Так тримати!!!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*