У Шацьку вшанували пам ‘ять загиблих під час Другої світової війни

21.06.2019 / Новини

У селищі Шацьк 21 червня відбулись пам’ятні заходи біля обеліску Слави.

Щороку, 22 червня, український народ вшановує світлу пам’ять  мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Саме в цей день без оголошення війни німецькі окупанти напали на територію бувшого Радянського Союзу. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю, – повідомляє прес-служба Шацької РДА.

Тому напередодні відбулись пам’ятні заходи, у яких взяли участь представники органів державної влади та  місцевого самоврядування, громадських організацій, представники Шацького районного військового комісаріату, працівники районних установ та організацій, відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації, ветерани війни.

До присутніх звернулися перший заступник голови Шацької райдержадміністрації Віктор Плейтух, керуючий справами районної ради Ольга Сахарук, голова Шацької районної організації ветеранів війни Адам Дударчук, начальник гуманітарного відділу Шацької ОТГ Анатолій Павлей, почесний житель Шацька, ветеран війни Костянтин Чесноков.

Перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Плейтух наголосив на тому, що наш священний обов’язок – вічно пам`ятати про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. Адже життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників.

«Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і дочки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.

Вічна пам’ять загиблим. Честь і слава живим героям!», – зазначив Віктор Плейтух.

Присутні вшанували героїчний подвиг наших захисників хвилиною мовчання та поклали корзини з  квітами до підніжжя обеліску.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*