У Римачах презентували дві книги про історіографію села та школи

15.12.2019 / Новини

У Римачівському НВК презентували дві книги – історичне дослідження походження та розвитку рідного села і школи – доробок вчителів нашої школи – Корнелюк Наталії Яківни, Васильчук Катерини Іванівни, Тетерчук Олени Павлівни, Ушарук Іванни Миколаївни.

Книги, що носять назву “Історія села Римачі” та “Історія школи села Римачі” – це краєзнавча робота, що ґрунтується на історичних архівних даних, – йдеться на сторінці навчального закладу в соцмережах..

У першій книзі зібрані відомості про заснування нашого села і описані події різних історичних етапів. Також вона містить унікальні світлини – 1900 – 2000-их років. А ще розповідає про розвиток культури та життя в селі. Авторам вдалося розшукати і включити до книги чимало досі невідомих фактів з історії і повсякденного життя села.

Учнівський та педагогічний колективи помістили минуле і сьогодення рідної школи на сторінки книги “Історія школи села Римачі”.

“Усе навкруги починається із школи, а в школі – із учителя – і саме тому розповідь про життя навчального закладу розпочинається із відомостей про закладення першого каменю в будівництво. На сторінках книги віддано належну увагу та шану засновникам, першим учителям, директорам, відомим педагогам та випускникам школи”, -йдеться в повідомленні.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*