Тривають масові акції протесту проти очільника Волинської митниці

04.04.2016 / Новини

У Римачах Любомльського району біля офісу Волинської митниці зібралися мітингувальники. Акція протесту відбулась проти новопризначеного виконуючого обов’язки начальника Волинської митниці Олександра Шавлака.
IMG_4076
На митному посту «Волинь центральний» сьогодні, 4 квітня, кілька годин тривав гул у супроводі барабанів та ударів в порожні бочки від пального.

Акцію, ініційовану членами громадської ради при облдержадміністрації, представниками кількох громадських організацій та підприємцями, обіцяють проводити безстроково.

Читайте: Волинська митниця: як «виживають неугодних» (відео)

Принаймі до того часу, поки Олександра Шавлака не звільнять із займаної посади.

На місце події прибула обласна преса та представники з Чернігівщини.

IMG_4067

Пікетувальники заявляють, що після призначення на посаду згадуваного керівника митниці,  митні пропускні пункти стали працювати гірше: утворюються великі черги, нібито збільшилася корупція.

Зрештою, паралельно з акцією протесту, в приміщенні офісу новопризначений очільник провів прес-конференцію для журналістів.

IMG_4149

IMG_4127

IMG_4112

Учасники заходу вимагають громадських слухань до того, як Шавлака офіційно призначать начальником митниці.

Також заявляють про те, що людина з іншого регіону не повинна керувати митницею.
IMG_4175

IMG_4183

На місце акції прибули представник Правого сектору Волині Андрій Гурківський, координатор національного руху “ДІЯ” Волині Сергій Дружинович  та члени об’єднання “Волинські патріоти” на чолі з Володимиром Красулею.

IMG_4160

Наразі пікетувальники продовжують протест уже під митним пунктом біля брами.

Нагадаємо, про призначення на посаду виконувача обов’язків начальника Волинської митниці Олександра Шавлака голова Волинської ОДА Володимир Гунчик оголосив 21 березня 2016 року.

А 28 березня відбувся збір трудового колективу митників на Волині. Під час зібрання волинські митники виступили проти новопризначеного керівника.

Працівників обурив той факт, що з Чернігова він привіз свою команду, а спеціалістів з Волині попередили про скорочення.

Водночас сам Шавлак пояснює своє рішення тим, що не може покластися на місцевих спеціалістів і згадує бурштинову проблему, актуальну на Волині.

ВІДЕО згодом.

Читайте також:

2 Коментарів Тривають масові акції протесту проти очільника Волинської митниці

  1. А ранiше не було великих черг,корупцii?Думаю,мiтинг трошки проплачений нашими непiдкупними митниками…

  2. Гнати таке керівництво поганою мітлою. Розвели безлад–соромно дивитися.Стоять прикордонники разом з фішкарями і гроші відкрито беруть, а в черзі люди стоять по 20 годин.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*