Протестувальники у Любомльському районі погрожують блокувати «Ягодин»

04.04.2016 / Новини

На митному посту «Волинь центральний», що знаходиться у селищі міського типу Римачі
Любомльського району, – акція протесту проти новопризначеного виконувача обов’язків Волинської митниці Олександра Шавлака.

Активісти привезли на місце протесту порожні бочки після пального, барабани. Люди б’ють в барабани палками. Окрім того, вже підвезли шини, ймовірно, їх збираються підпалити. Про це розповідає з місця події кореспондент ІА Волинські Новини Вікторія СЕМЕНЮК.

За станом на 12.40 учасники акції підійшли до входу приміщення. До мітингувальників приєдналося ще близько півсотні людей. Люди кажуть, що їхня акція – безстрокова. У разі невиконання їхніх вимог, протестувальники обіцяють блокувати роботу МП Ягодин. Важливо, що серед основних вимог протестувальників, не лише звільнення Шавлака, але й подальне прозоре призначення нового керівника.

Читайте: Волинська митниця: як «виживають неугодних» (відео)

Як пояснив свою присутність на акції Станістав Муравський, його турбують проблеми миьниці, черги, побори. З його слів, останній раз стояв у чергі близько 2 діб.

Інший мітингувальник Владислав (прізвище чоловік не захотів назвати) каже, що 4 людина за стає виконувачем обов’язків, але нічого не змінюється. “Проблема не в людях, проблема – в системі. Це – волинські землі і волинські люди. Хіба немає перспективних волинських митників на цю посаду? Навіщо нам заробітчани?”, – обурюється чоловік.

Нагадаємо, за станом на 12.30, близько сотні мітингувальників, які приїхали кількома автобусами, прийшли під стіни Волинської ДФС. Люди розгонули плакати з написами: “Волинь не полігон для випробувань корупціонера Шавлака”, “Геть заробітчан з Волині”, “Не допустимо Шавлакових упирів”, “Бізнес Волині хоче стабільності” тощо.

Своєю чергою, голова громадської ради при Волинські ОДА Ігор Дильов звернувся до голови державної фіскальної служби України Романа Насірова з проханням втрутитися в ситуацію, що склалася на ДФС Волині.

Зі слів Дильова, згідно з результатами загальних профспілкових зборів, що відбулися 28 березня, Насірову направили звернення з переліком питань, що турбують працівників Волинської митниці.

«Враховуючи конкретні результати роботи Волинської митниці та внесок в наповнення бюджету та ремонт доріг на Волині митники вимагають припинити «гастролі» іногородніх виконувачів обов’язків, які уявлення не мають про роботу митниці на Волині та бажання співпрацювати з волинським колективом. Окрім того, люди вимагають, не допустити безчинства останнього призначеного виконувача обов’язків Шавлака щодо реорганізації та зміни статутної структури Волинської митниці», – йдеться у зверненні Дильова.

Також, голова громадської ради при ОДА зазначає, що працівники вимагають призначити керівником Волинської митниці людину, яка взяла б на себе відповідальність, забезпечить ефективну організацію роботи і відстоюватиме інтереси волинян.

Ігор Дильов повідомив, що 30 березня отримав лист-звернення від колективу митниці.

«Так, в результаті, Шавлак не лише не вжив необхідних заходів, аби вирішити ситуацію, але ускладнив негативні аспекти, зокрема, всупереч позиції керівництва області, громадськості Волині та колективу митниці, щойно завершилися профспілкові збори, Шавлак ввів нову штатну одиницю митниці- 4 за останній рік. А отже розпочалася процедура реоганізації», – наголосив Дильов.

З його слів, з моменту закінчення профспілкових зборів продовжується залякування працівників митниці стосовно “даремних питань, які піднімалися під час зборів”.

Своєю чергою, колектив ДФС Волині запровадив “тихе оформлення” (оформлення за гроші).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*