У Пулемці відзначають престольне свято (фото)

21.11.2016 / Новини

Парафіяни Свято-Михайлівського храму села Пулемець сьогодні, 21 листопада, відзначають престольне свято.

Село Пулемець розташоване біля мальовничого озера з назвою Пулемецьке, цього року йому виповнилося 554 роки з часу першої згадки, – інформує сайт Шацького благочиння.

Небагато відомо і про старий храм, який був у селі. У першій згадці в «Ведомости о церкви Михайловской Влад. Волынского Уезда с . Полемца за 1860г.» сказано, що час будівництва церкви невідомий. Приміщення дерев’яне з такою ж дзвіницею. Престол освячений в честь Св. Архістратига Божого Михаїла, церковного начиння достатньо. Також при храмі була земля, сінокіс і садиба. Опис майна зроблено 1851році. Приблизний рік побудови старого храму – 1796р.

 Більше нічого про перший храм невідомо, збереглись лише спогади про священиків, які служили в ньому до закриття. Богослужіння в церкві припинились у 1956р. Старі дзвони були продані у с. Приборово Брестського району, і згоріли під час пожежі в 2003 році

В 1982 році радянська влада повністю демонтувала храм. А вже через декілька років, у 1989-му, була зареєстрована релігійна громада. Через два роки розпочалось будівництво нового храму. В 1996 році храм вже був побудований, і на свято Віри, Надії, Любові освячений владикою Володимир-Волинським і Ковельським Симеоном. Великий вклад в будівництво храму внеслиЛагодіч Михайло Пилипович, Сукач Андрій Осипович і Миць Михайло Максимович.

 Відтоді і по цей день у храмі лунають церковні піснеспіви і відправляється Божественна літургія, прихожани мають змогу молитись, сповідатися, причащатися, хрестити дітей, вінчатися і проводити в останню путь своїх близьких.

Настоятелем храму є отець Сергій Богдан.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*