У Любомлі вшанували захисників України

29.08.2019 / Новини

У четвер, 29-го серпня, в Любомлі біля стели «Герої не вмирають» відбувся мітинг «Ми перед вами станем на коліна», присвячений Дню пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Цей день нещодавно був встановлений указом президента України і цьогоріч відзначався вперше.

Нагадаємо, п’ять років тому під Іловайськом проросійські бойовики та армія Російської Федерації розстріляли «зелений коридор», який був створений для виведення українських бійців із зони бойових дій. Тоді загинули сотні українських військовослужбовців, сотні поранено, і ще сотні осіб взяли в полон. До речі, дотепер невідомо достеменно остаточної кількості жертв російської агресії і немає покараних за цей злочин.

На мітинг у центрі Любомля зібралися волонтери, представники влади, адміністрації, духовенства та чимало небайдужих людей, аби вшанувати загиблих.

Учасники зібрання поклали квіти до пам’ятної стели, а настоятель храму Святих Петра і Павла отець с. Римачі отець Олександр відправив панахиду за полеглими.

Події, що п’ять останніх років відбуваються на території нашої держави — це біль нашої великої сім’ї, яка зветься Україна. Про це потрібно говорити, бо коли не говорять — ніхто не знає. Кожен з нас повинен робити усе, для того, щоб більше подібні трагедії не повторювалися.

Про це у своїх виступах говорили: перший заступник голови РДА Олександр Герасимчук, міський голова Роман Ющук, голова райради Микола Сушик, учасник АТО, член Спілки ветеранів та учасників АТО та ООС Юрій Корольчук, керівник районної організації «Християн-волонтерів» Андрій Дем’янчук.

Щодня у боротьбі з ворожими загарбниками Україна втрачає своїх синів. Кожен із загиблих воїнів залишиться у нашій пам’яті, вдячність за їхній подвиг житиме у серцях українців.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*