У Любомлі пом’янули бійця з Машева, який святкував би нині своє 35-річчя

29.08.2019 / Новини

Завгоспа Любомльської районній гімназії Сергія Кушніра 11 квітня 2014-го мобілізували у 51-у окрему механізовану бригаду. Він брав участь у боях за Савур-Могилу.

1 серпня 2014 року автомобіль «ГАЗ-66», в якому він їхав, підірвався на міні та перекинувся. Тоді ж разом з Сергієм загинули капітан Андрій Задорожний, сержант Руслан Калуш, молодший сержант Андрій Курочка, старший солдат Сергій Дармофал, старший солдат Михайло Котельчук.

Поховали старшого солдата Збройних Сил України Сергія Кушніра у рідному селі Машів. Вдома залишилися мама, дружина та донька 2012 р.н.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни Сергій Кушнір посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (4 червня 2015).

Сьогодні, 29-го серпня у Любомлі його пам’ять вшанували в гімназії, де він працював.

“Ось так живе собі людина, працює, кохає, сумує, товаришує, мріє. Живе в 21 столітті, у цивілізованому демократичному світі. І раптом війна… Страшне слово… Біль, сльози, каліцтва… Як треба називати людей, які боронять свій народ і землю від усього цього? Тільки героями, незалежно від військового звання та часу перебування на території воєнних дій.

Таким героєм для нас усіх завжди буде Сергій Кушнір, який працював у нашій гімназії. У нього сьогодні день народження. У нашій пам’яті він залишиться молодим та усміхненим чоловіком, якого ми бачили кожен день у школі, а в наших серцях він сміливий та мужній воїн, який віддав життя за нас, за свою сім’ю, свій народ та свою землю. Сьогодні, у День пам’яті загиблих захисників України, ми знову і знову схиляємо голови перед Сергієм та усіма його побратимами, які загинули, захищаючи свою землю. Вічна пам’ять. Спочивайте з Богом”, – написала в соцмережах Оксана Романюк, заступник директора Любомльської районної гімназії.

До слова, у Машівській школі також пом’янули земляка Сергія Кушніра.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*