У Любомлі обговорили пожежну безпеку в освітянських закладах

05.05.2020 / Новини

Голова Любомльської РДА Ігор Оксенчук провів робочу нараду питань пожежної безпеки в закладах освіти.

Про це повідомляє сайт органу виконавчої влади

«Керівники  освітянських установ несуть особисту відповідальність за забезпечення пожежної безпеки в навчальних закладах, — наголосив Ігор Оксенчук  — Перевірка навчальних закладів і дитячих установ на дотримання правил пожежної безпеки й забезпеченість необхідними засобами пожежегасіння встановила ряд недоліків, які потрібно ліквідувати, а не шукати причин».

Під час проведення перевірки основна увага зверталась  на наявність та справність первинних засобів пожежегасіння, комплектацію пожежних щитів протипожежним інвентарем, утримання шляхів евакуації з приміщень навчальних закладів, блискозахист, обробку дерев’яного покриття вогнетривкою сумішшю, стан утримання електрогосподарства та справність внутрішнього протипожежного водогону. При виявленні відповідних недоліків  у навчальному закладі керівнику дається припис на їх усунення.

Як повідомила начальник сектору освіти райдержадміністрації Анастасія Савош, всі приписи  з протипожежної безпеки виконані в Біличівській школі І ступеня.

«Коштів обмаль, але робимо все необхідне. Щось власними силами, щось за кошти з районного бюджету, — зазначила чиновниця.

За підсумками наради прийнято рішення вивчити питання щодо усунення  недоліків в Зачернецькому дошкільному навчальному закладі та Хворостівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів.

Зважаючи на те, що на виконання усіх заходів потрібні значні фінансові ресурси, дане питання буде розглянуто при розподілі додаткових коштів з районного бюджету.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*