Голова Шацької райради провів виїзний прийом громадян на території Світязької сільради

17.10.2019 / Новини

Голова Шацької районної ради Сергій Карпук провів виїзний прийом громадян на території Світязької сільської ради. Під час візиту, районний очільник відвідав села Омеляне, Світязь та Підманове, де обстежив об’єкти комунальної власності районної ради.

Медпрацівники ФАПів с.Омеляне та с. Підманево повідомили, що установа повністю забезпечена медикаментами та дровами на утримання взимку. Запитували жителі про подальший хід медичної реформи, – йдеться на сторінці райради у соцмережах.

Голова районної ради розповів, що на сьогодні є деякі труднощі з медичним устаткуванням. Для того, аби Шацька лікарня змогла в квітні 2020 року заключити договір з Національною службою здоров’я України на фінансування, необхідно мати відповідне медичне обладнання. Таке устаткування мусить відповідати сучасним стандартам цифрових систем. Керівництво району та лікарні шукає шляхи та можливості для забезпечення медзакладу всім необхідним.


– Лікарня у Шацьку повинна бути, – каже Сергій Карпук. – Ми мусимо відстояти позицію збереження саме лікарні вторинного рівня, а не просто амбулаторії. Добре і нашим людям, які можуть на місці підлікуватися, а не витрачати гроші, щоб кудись поїхати, добре й гостям, які влітку приїжджають відпочити.


Саме цього дня на території Світязької сільської ради працював пересувний флюорограф Волинського тубдиспансеру. Жителі сіл, в яких проводилося обстеження, щиро дякують лікарю-рентгенологу Івану Похилі за віддану працю та хороше ставлення. До слова, він сам працює і за водія, і за лікаря.


Голова районної ради також відвідав школи в селах Підманове та Світязь, де оглянув як реалізовано проекти, що виграли фінансування в конкурсі місцевих ініціатив навчальних закладів, який проводила Шацька районна рада. Про хід реалізації проектів буде повідомлено пізніше.


В селі Підманево звернулися жителі, аби переглянули графік увімкнення вуличного освітлення. Про цю проблему було повідомлено голову Світязької сільської ради для вирішення по суті.


Зустрічі з жителями сільських рад Шацького району очільник районної ради здійснює двічі на рік, відповідно до затвердженого графіка. Їх метою є створення умов, коли кожен громадянин має можливість прийти на прийом до голови районної ради в тому селі, де мешкає та поділитися особистими проблемами чи проблемами своєї громади для вирішення на рівні районних керівників.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*