У Любомльській і Шацькій РДА штатну чисельність працівників помітно скоротять

03.12.2019 / Новини

Нагадаємо, уряд планує скоротити штат районних держадміністрацій на понад 18 тисяч. Тож ця тема в інформаційному просторі звучить останнім часом регулярно.

Такому рішенню передував аналіз всіх функцій РДА, який виявив що частина їх дублюється з об’єднаними територіальними громадами, є застарілими, невимірювальними та неефективними. Окремі функції можна перенести на вищий рівень (ОДА, територіальні органи центральних органів влади або навіть Київ), деякі — об’єднати.

Поступово процес дістався адміністрацій на місцях. Зокрема, в один день, 26 листопада були видані відповідні розпорядження у Любомльській і Шацькій РДА. Їх аналіз свідчить, що у Любомлі буде скорочено майже третину працівників, у Шацьку — майже чверть. Найбільш ймовірно, що зміни відбудуться вже у новому бюджетному році.

Так, в апараті Любомльської РДА залишиться 15 штатних одиниць, у структурних підрозділах — 58 (сьогодні — відповідно 29,5 та 78,5).

Апарат райдержадміністрації у Шацьку з 22 працівників скоротиться наполовину, а структурних підрозділів — з 54 до 48.

Разом з тим чиновники Кабміну обіцяють подбати про працевлаштування людей, які потраплять під скорочення і разом з фахівцями служби зайнятості допомогти знайти кожному держслужбовцю нову роботу до моменту звільнення.

1 Коментар У Любомльській і Шацькій РДА штатну чисельність працівників помітно скоротять

  1. Хай
    самі звільняться буде менше скорочення штату вони тих людей виживуть з України.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*