У квітні загинуло п’ять українських військовослужбовців: один з них — любомльчанин

01.05.2020 / Новини

У квітні Україна попрощалася з п’ятьма воїнами, які на фронті захищали від російської агресії свої родини та кожного з нас. Серед полеглих в зоні ООС українців — любомльчанин Андрій Шинкарук.

Нагадаємо, у березні на Донбасі загинуло 13 захисників України.

Про це інформують на сторінці Повернись живим у фейсбуці.

Олексій Купріков — механік-водій 93-ї ОМБр, загинув 9 квітня внаслідок ворожого обстрілу на Луганщині, отримавши множинні осколкові поранення. Чоловік підписав контракт у 2018 році, воював у Новоселівці Другій, а потім – на околицях Кримського, де й загинув. Олексій жив у Дніпропетровській області, йому було 49 років. У нього залишилися цивільна дружина, 19-річний син, мама і рідна сестра, яка також служить у бригаді.

Леонід Скакуненко — військовослужбовець 93-ї ОМБр, загинув 12 квітня внаслідок гранатометного ворожого обстрілу на Луганщині. Чоловік на війні з 2014 року. Спочатку за мобілізацією служив у Нацгвардії, а потім підписав контракт із бригадою ЗСУ. Брав участь у бойових діях у Новотроїцькому, Новоселівці Другій, на околицях Кримського. У лютому цього року він разом із побратимами відбив напад ворожої диверсійно-розвідувальної групи, яка спробувала прорватися на позиції українських військових. Леонід родом із Дніпропетровської області, два тижні тому він відзначив своє 32-річчя. На воїна чекали дружина, син та рідна сестра.

Ігор Вівчаренко — військовослужбовець 3-го окремого полку спецпризначення, загинув 14 квітня під час проведення планових занять із вогневої підготовки на Донеччині. Чоловік отримав поранення, несумісне з життям, унаслідок розриву міномета. Ігор родом з Кіровоградської області, йому було 24 роки. У воїна залишилися батьки, четверо братів та сестра.

Андрій Шинкарук — лейтенант, командир взводу 28-ї ОМБр, загинув поблизу Мар’їнки 20 квітня, отримавши множинні осколкові поранення під час обстрілу окупантів. Чоловік пішов на війну у першій хвилі мобілізації. А минулого року закінчив Національну академію Сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного та повернувся до війська вже у званні офіцера. Андрій родом із Волинської області, йому було 28 років. У воїна залишилися мати та чотири сестри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Любомлі провели в останню путь загиблого військового Андрія Шинкарука (ФОТО)

Олексій Лисін — солдат 93-ї ОМБр, загинув 28 квітня під час ворожого обстрілу на Луганщині. Чоловік приєднався до бригади торік та воював на Авдіївському напрямку. Олексій родом із Запорізької області, місяць тому він зустрів своє 30-річчя. На нього чекали старенька бабуся, брат, сестра, 12-річна донька та кохана дівчина, з якою він планував одружитись. Олексій втратив обох батьків та будинок у пожежі. Через це найбільше мріяв після повернення з війни відбудувати батьківський дім…

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*