У Генконсульстві Польщі в Луцьку — новий очільник

29.07.2020 / Новини

Генеральний консул Республіки Польщі у Луцьку Вєслав Мазур, який обіймає цю посаду з 2017 року, йде у відставку.

Вєслав Мазур вирішив піти на пенсію з серпня цього року. Його на посаді замінить Славомір Мішяк, – пише Конкурент.

З нагоди закінчення терміну перебування на посаді Генерального консула Республіки Польща у Луцьку із Вєславом Мазуром зустрівся в.о. міського голови, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт. 

“Разом ми зробили дуже багато для того, аби справжня дружба між українським та польськими народами, між Луцьком та польськими містами-партнерами зміцнювалась, а бар’єри спадали. Я щиро вдячний вам за ту роботу, спільні акції та за те, що ви відкривали для нас Польщу. Часто думаємо, що живемо через кордон та знаємо польську культуру, проте за цей час ми щоразу відкривали для себе щось нове”, – подякував консулу за співпрацю Григорій Пустовіт.

Вєслав Мазур подякував навзаєм та висловив сподівання, що усі розпочаті проєкти, фундамент яких було закладено за час його роботи, буде реалізовано, а роботи продовжено.

 

Григорій Пустовіт нагородив Генерального консула Республіки Польща у Луцьку Вєслава Мазура Почесною грамотою міського голови за вагомий особистий внесок у розвиток українсько-польського співробітництва, а також натхненне служіння на дипломатичній ниві.

Нагадаємо, що ще у 2016 році на комісії польського Сейму у справах еміграції та зв’язків з поляками за кордоном Вєслав Мазур висловив свою думку стосовно Волинської трагедії. Тоді він назвав Бандеру бандитом, а українців мало обізнаними в історії країни. А у 2017 році активісти зібралися навпроти консульства Польщі у Луцьку, вимагаючи від нового Генконсула Вєслава Мазура публічних вибачень за його публічні висловлювання.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*