У Польщі різко банкрутують агенції-посередники з працевлаштування українців

29.11.2019 / Новини

Ризики для українців на польському ринку працевлаштування збільшуються.

Як пoвідoмляє Yavp.pl з пoсиланням на “Економічну правду”, за останній рік у Польщі збанкрутувало 662 компанії-посередника з працевлаштування українців.

На думку експертів, така тенденція триватиме й надалі, оскільки виникло багато фірм- “одноденок”, які не мають ніякого фінансового фундаменту. Вони пропонують, як правило, елементарні посередницькі послуги, часто роблячи це неякісно. При цьому не забезпечують ні польському роботодавцеві, ні українському працівнику жодних фактичних гарантій.

“На ринку впевнено себе почувають тільки досвідчені, структурні компанії, з великою філіальною мережею, які ведуть публічну діяльність і як правило працюють за системою лізингу робочої сили (аутстафінгу). Цей формат вигідний і польській компанії, і українському працівнику. Гарантом легальності статусу працівника виступає аутстафінгова компанія, бо бере на себе всі процедури з легалізації”, – вважає експерт з міжнародного працевлаштування Євген Кириченко.

За офіційними даними польського Міністерства у справах сім’ї, праці і соціальної політики, період найактивнішого розвитку агентств у Польщі, які займаються працевлаштуванням українців, був у 2004-2008 роках. Перше серйозне скорочення кількості агентств на ринку відбулося в 2009 році (за рік збанкрутувало 870 підприємств).

У 2010-2017 роках почалося поступове зростання кількості посередницьких агентств. Але у 2018 році тенденція знову різко змінилася: на ринку залишилося 8 196 агентств з працевлаштування, тобто на 662 менше, ніж у 2017 році.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*