У бібліотеках Головненської ОТГ пройшли заходи до Дня пам’яті жертв Голокосту

28.01.2020 / Новини

Бібліотеки Головненської ОТГ приєдналися до вшанування жертв Голокосту, провівши поминально-пізнавальні заходи.

“27 січня весь світ вшановує пам’ять загиблих в роки Голокосту – жахливої трагедії, жертвами якої стали близько шести мільйонів євреїв. В Україні було розстріляно понад півтора мільйона людей, але й до сьогодні дослідники не мають точних даних щодо справжньої кількості знищених нацистами євреїв та ромів”, — зазначають на сторінці Комунального закладу “Центр КДСТ” Головненської ОТГ.

Генеральна асамблея ООН 1 листопада 2005 року прийняла Резолюцію № 60/7 «Пам’ять про Голокост», у якій говориться, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». Саме цей документ оголосив Днем пам’яті жертв Голокосту 27 січня.

В Україні та за її межами символом нелюдських страждань, траурним місцем, де відбулись масові розстріли жертв (переважно єврейської національності) вважається Бабин Яр.

Тож бібліотеки Головненської громади також приєднується до вшанування цієї скорботної дати організувавши: книжкові виставки: «Пам’ять жертв Голокосту…», «Сторінки нашої історії» (бібліотека для дітей смт Головне); «Свіча голокосту не згасне» (бібліотека с. Нудиже); огляд літератури: «Пам’ятайте своїх героїв» (Бібліотека с. Черемошна Воля), година спогад «Скорботна свічка пам’яті святої» (бібліотека с. Масловець)

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*