У Шацьку вшанували пам’ять загиблого Героя АТО Сергія Мокренка

28.02.2020 / Новини

Сьогодні, 28 лютого, минуло три роки, як на Світлодарській Дузі в районі селища Луганське Бахмутського району Донецької області загинув наш земляк, боєць 54-ї окремої механізованої бригади Сергій Мокренко. 

Він нагороджений медаллю «За жертовність і любов до України», орденом «За мужність» ІІІ ступеня, орденом «За мужність» ІІ ступеня (посмертно), народною медаллю  «За незламність духу», — інформує пресслужба Шацької РДА.

Сергію було лише 23 роки… Він з гідністю боронив кордон нашої держави  від російського агресора, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

В цей скорботний день перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Плейтух, голова Шацької районної ради Сергій Карпук, виконуюча обов’язки голови Шацької селищної ради (ОТГ) Людмила Цевух, в.о.військового комісара Шацького ОРВК Василь Матвійчук, учасники АТО на чолі з керівником громадської організації «Ветерани АТО Шацького району» Святославом Сацюком, працівники державних установ, райвійськкомату, Шацької ОТГ, рідні, близькі та друзі, відвідали могилу Сергія Мокренка на кладовищі у селищі Шацьк.

Настоятель Свято-Михайлівського храму Православної Церкви України смт Шацьк протоієрей Роман Скірак  відслужив поминальну панахиду за загиблим воїном.

Військовий капелан у своїй промові зазначив, що подвиг нашого земляка свідчить про те, що це людина надзвичайно доброзичлива, сильна, мужня та відважна, яка пожертвувала своїм життям заради миру й добра на рідній Україні.

Скорботні слова висловили представники влади, військового комісаріату,  які  висловили співчуття рідним.

“Ніякими словами не можна передати горе батьків, які втратили рідного сина три роки тому. Це людина, яка віддала життя задля щасливого майбутнього покоління. Ми завжди повинні пам’ятати героїчний подвиг нашого мужнього воїна-земляка та бути гідними його вчинку» – додав Віктор Плейтух.

Побратими Сергія Мокренка у спогадах згадали свого товариша, як  справжнього патріота своєї країни.

Присутні вшанували пам’ять Героя України хвилиною мовчання та поклали  живі квіти на його могилу.

В цей день, родичі сім’ї Сергія Мокренка взяли участь на ритуальному вшануванні українських героїв у місті Києв, започаткованого  у свято Покрови Святої Богородиці, день Захисника України.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*