Теревені. На “Ягодині” працюють нетверезі митники?

Черги на українсько-польському пункті пропуску “Ягодин-Дорогуськ”, попри призупинення дії малого прикордонного руху, часом сягають 15-ти кілометрів. Мігранти нарікають то на польських митників-протестувальників, то на прикордонників-хабарників, то на п’яних українських митників.

Нещодавно інсайдери повідомляли журналістам про корупційні схеми за “чорними” списками, на чому додатковий заробіток, буцімто, мають прикордонники. Мовляв, ті залякують людей “перевіркою на ямі”, аби “збити” з них гроші та створюють спеціальні списки, хто і як перетинатиме кордон.

Читайте детально тут: Теревені. Про Ягодинські порядки на митниці та “чорні” списки.

Тепер поміж жителів Любомльщини ходять розмови про митників, які з’являються нетверезими не лише в закладах харчування у робочий час, але й при виконанні безпосередніх службових обов’язків. Люди жаліються, що мусять годинами проходити митний контроль, бо митникам “треба встигнути на роботі ще й випивати”.

Інсайдери запевняють, що неодноразово бачили, зокрема, у стані алкогольного сп’яніння начальника управління організації митного контролю Тетяну Кравець. І не в цивільному одязі, а в уніформі.

Й справді, ще  в квітні в мережі Інтернет жвавий інтерес викликало відео, на якому особа дуже схожа на Тетяну Кравець перебуває в стані, що суперечить званню державного службовця. На фото вона демонструє недопиту пляшку коньяку в службовому одязі.

Згідно з висновками службової перевірки, пише iPress.ua,  Тетяна Кравець підлягає звільненню. Адже, нібито, через її відверту службову недбалість держава втратила майже 2,5 мільйона гривень.

Чи справді Тетяна Кравець причетна до вищезгаданих дій наразі не підтверджено. Адже жодного розслідування не проведено й досі. Але сам факт зловживання алкоголю у службовій формі (незалежно від місцезнаходження) вже є порушенням. Новий Закон України «Про державну службу» висуває досить жорсткі вимоги до морально-етичних норм поведінки держслужбовців, особливо керівного складу.

Не так давно ходили соцмережами та інтернет-виданнями й фото в.о. начальника Волинської митниці Олександра Шавлака, на яких він споживає алкогольний напій в одному із громадських закладів харчування Шацька. Дата на фото – 14 червня, вівторок, світла обідня пора доби. А отже, це явно робочий час.

Детальніше за посиланням: Поки Волинська митниця переживає не кращі часи, її керівник…дегустує пиво (фотофакт)

w_1-480x663

Нагадаємо, що виконувати обов’язки начальника Волинської митниці Олександра Шавлака призначили ще 21-го березня. З того часу почались чвари щодо розподілу посад та масові протести як не поблизу офісу митниці, то на трасі Ковель- Ягодин. Бо очільник, нібито, корупціонер. Хоча й мітингувальники, за розслідуваннями різних ЗМІ, теж працювали за гонорари.

Саме з недоопрацюваннями очільника та заступників Волинської митниці пов’язують нині зменшення надходжень сюди.

У травні Волинська митниця недовиконала план. Тому на державні дороги залишається все менше “митних коштів”. До того ж близько 30-ти суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності припиняють обслуговуватися на Волинській митниці й йдуть оформлятись в інші області. Це означає, що Волинь втрачає ще понад 200 мільйонів  платежів.

У зв’язку з цим, Володимир Гунчик, голова Волинської облдержадміністрації попросив проаналізувати чому митниця цьогоріч недоотримала аж 4 мільярди платежів.

Доки одних непокоїть те, що Волинська митниця втрачає надходження, простих людей, котрі чекають годинами в черзі на кордоні, дратують корупційні ягодиські порядки та нетверезі митники. На сході України наші військовослужбовці відстоюють явно не таких посадовців.

Читайте також:

4 Коментарів Теревені. На “Ягодині” працюють нетверезі митники?

  1. Так подумати, ті кошти що надходять з ягодинської митниці повинні вже давно перетворити любомльський район в Дубаї.

  2. Кому шо, може комуто мільярди і не гроші. А хтось би й почав за ті втрачені гроши хоч би дороги дубайські робити

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*