Теревені. Про Ягодинські порядки на митниці та “чорні” списки

Для жителів Любомльщини та водіїв авто на іноземній реєстрації  на пропускному пункті “Ягодин-Дорогуськ”, наразі, дві наболілі теми – черги та проплата (хабар) за позачерговий в’їзд на митницю. 

Про це йдеться на сайті “БУГ”.

6-го червня до журналістів цього інтернет-видання звернувся інсайдер, який розповів про так звану “ліву” чергу, вартість проїзду, а також як прикордонник (який слідкує за порядком у черзі) погрожує постійним контролем на “ямі” на Ягодинській митниці.

“Я простояв в черзі кілька годин і за цей час ні на сантиметр не зрушив з місця. Їхали автомобілі тільки “лєваком”. Я поспішав на зустріч у Хелм, тому вирішив виїхати наперед. Тоді до авто відразу ж підійшов службовець в чорній формі, як я зрозумів прикордонник, і почав розповідати, що так не можна. Я ж почав розповідати свою позицію, а також зауважив на ті авто, які їдуть без черги.

Після цього цей чоловік підвищеним тоном сказав, що я постійно їхатиму через “яму” та контролі. Дістав свій записник і вписав номер моєї машини. Він що вирішив залякувати?” – розповів інсайдер.

Як розповів інсайдер, такі випадки на митниці непоодинокі. У подібні ситуації потрапляли і його товариші, водії авто на іноземнцій реєстрації. За те, щоб проїхати “лєваком”, потрібно викласти суму від 200 гривень, або ж чекати годинами.

“Не можу зрозуміти цих порядків… Це у нас так будують європейську державу? Залякують і вимагають хабарі? Ця людина, яка працює на митно-пропускному пункті, є серед перших українців, котрих зустрічають іноземці при перетині кордону!

Я контрабанди не перевожу! Платити за незрозуміло-що не повинен. Складається враження, що митниця – це велике підприємство по відмивці грошей і перевезенні контрабанди,” – додав інсайдер.

На завершення інсайдер розповів, що проблеми із перетином державного кордону обурюють також іноземців. Адже, якщо українець знає, як можна обійти чергу, то іноземці не стикались із такими “методами” перетину кордону.

Додамо, що на українському боці митно-пропускного пункту не створено так званого “європасу”, тобто окремої смуги для іноземців, які повертаються до Європи після відвідин України.

Якщо ви стали заручником подібної ситуації або ж вас обурює такий стан речей, пишіть нам на електронну пошту kordon.in.ua@gmail.com

Підтвердіть або спростуйте подану вище інформацію. Потеревенимо про проблему та шляхи її вирішення.

IMG_0707 IMG_0763

Читайте також:

4 Коментарів Теревені. Про Ягодинські порядки на митниці та “чорні” списки

  1. що тут теревенити.Потрібно кардинально змінювати такий стан речей.Або п

    • барани не підозрюють навіть,що у польських митників теж бувають страйки – і звідси черги.не все від нас залежить!!!

  2. Микола, баран. Про якi страйки говорить?! Я 10 рокiв iздив до Польщi i за чергу завжди брали грошi, коли на Польщi хороша змiна….так що не треба. Треба гнати прикордрнникiв разом з митниками.

  3. В поляків страйк 5 днів , а у вас скільки часу одне і теж. Якщо з черги їде 5 машин , а 50 ліваку.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*