Шацький лісовий коледж поповнився новими студентами

23.08.2018 / Новини

На спеціальність “Лісове господарство” на базі 9 класів вступило 52 студенти.

У Шацький лісовий коледж ім. Валентина Сулька набрано нових студентів, повідомляє прес-служба волинського ОУЛМГ.

Як розповіла відповідальний секретар приймальної комісії Катерина Прасюк, зараз формуються групи. Але вже відомо, що на спеціальність “Лісове господарство” на базі 9 класів вступило 52 студенти. Всі пройшли на державну форму навчання.

Цього року, крім семи дівчат, професію бухгалтера виявив бажання здобути й один хлопець. У той же час на суто “чоловічу”, спеціальність “Лісозаготівля та первинна обробка деревини” подала документи й одна дівчина.

“Ми пробували її переконати, що це фізично важка чоловіча робота, потрібні знання техніки і вміння на ній працювати, але вона затялася. До речі, Марія Зінчук, вихованка Скулинського учнівського лісництва, яке виховало цілу когорту лісівників. Буде дев’ять дівчат і на “Лісовому господарстві”: чотири – в одній групі, п’ять – в другій”, – розповіла Катерина Прасюк.

За словами відповідального секретаря, членів приймальної комісії вразила настирливість і бажання навчатися у нашому коледжі Максима Шелковича. Він родом із с. Куликовичі Маневицького району. Хлопець вступав до нас торік, але не пройшов за конкурсом. Цього року закінчив 10 класів і таки став студентом. Лісівником був його батько, тож у юнака є мотивація. До речі, багато наших вступників – діти лісівників, які свого часу також навчалися у Шацьку.

Запам’яталися й брати-близнюки Іван та Ілля Кантеруки. Вони не тільки схожі один на одного, як дві краплі води, а й, здається, думають синхронно, однаково вміло відповідають на запитання.

Стали відомими вже і результати вступної кампанії на базі 11-их класів на “Лісове господарство”. На державну форму навчання вступило 11 випускників. Про це повідомив заступник директора лісового коледжу імені Валентина Сулька, адміністратор ЄДРПО Василь Маротчак.

Та вступна кампанія ще триває. Сьогодні останній день прийому документів на заочне навчання. Є 10 державних місць, вже надійшло чимало заяв від вступників. Щасливців буде визначено за результатами ЗНО.

У приймальній комісії наголошують, що окрім основної спеціальності студенти зможуть здобути робітничі професії лісоруба ІV розряду (хлопці), робітника зеленого господарства ІІІ розряду (дівчата), таксидерміста (про це найкраще продемонструє музей фауни, що діє при коледжі) та оператора комп’ютерного набору.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*