Шацька ОТГ виграла конкурс малих грантів

25.06.2019 / Новини

Визначені переможці Конкурсу малих грантів DREAMactions 3.0, організованого CANactions School та WNISEF. Серед переможців проєктів є і Шацька ОТГ.

З 1 квітня по 31 травня було отримано 182 заявки від об’єднаних територіальних громад з 23 областей України, з яких 65—територіальні громади сільського типу, 56—громади селищного типу,
59—громади міського типу, – йдеться на сайті CANactions.

Мета конкурсу—підтримати об’єднані територіальні громади в реалізації практичних урбаністичних проектів задля підвищення якості та умов життя громад. Конкурсом передбачено надання грантів у розмірі до 100 000 грн кожному з переможців, які були обрані авторитетним журі..

Проєктів-переможців Конкурсу є «Шацька експедиція», подана Шацькою селищною об’єднаною територіальною громадою.

Суть проєкту: переосмислення політики використання природних ресурсів національного значення у громаді і розробка нового підходу до проектування у важливих екологічних зонах через спеціально організовану “експедицію” на прикладі обраного відпочинкового маршруту навколо Шацьких озер (поблизу села Гаївка).

Переможці отримають:

  • фінансування в межах визначеного бюджету;
  • консультативну підтримку в рамках проектів;
  • висвітлення проекту на всіх етапах реалізації Організаторами та медіа-партнерами Організаторів;
  • досвід втілення цікавих та актуальних проектів міського перетворення з прозорим та зрозумілим механізмом реалізації;
  • можливість проведення публічних заходів для обміну досвідом реалізації проектів за підтримки Організаторів.

Зауважимо також, що елика кількість проєктних заявок була присвячена питанням організації чистого довкілля, запровадженню систем роздільного збирання та вивозу сміття, вихованню екологічної свідомості мешканців громад. Через велику увагу до таких нагальних проблем Організатори Конкурсу вирішили провести воркшоп з питань сортування, переробки та утилізації твердих побутових відходів для координаторів 24 проєктів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*