Риб’яча «родина» окремих водойм Любомльщини поповнилася новими мешканцями

29.03.2020 / Новини

Рибалки Любомльщини, які входять до складу районної організації Українського товариства мисливців і рибалок продовжують працювати над зарибненням водойм району.

Нещодавно таку корисну справу активісти зробили у Бірках, де просто посеред села є невеличке озерце Маківка. Сюди активіста запустили 45 кілограмів мальків коропа і 5 — товстолоба.

Поповнилася риб’яча «родина» і у ставку біля міського стадіону «Колос»: сюди випустили 80 кілограмів однорічок коропа, білого амура, товстолоба і карася.

Ще півцентера окультуреного карася рибалки вкинули у ставки у міському парку ім. Саманти Сміт та біля колишнього маслозаводу.

Окрім того, надалі ініціатори та учасники зарибнення пильнуватимуть, щоб на озерах не орудували браконьєри, а також старатимуться згуртувати довкола корисних справ якомога більшу кількість любителів риболовлі.

До речі, у складі Любомлської районої організації УТМР налічується понад 200 рибалок.

Наостанок варто нагадати, до з 1-го квітня розпочинається нерестовий період риби.

Відтак, забороняється промислове та любительське рибальство, проведення організації змагань з рибальства, добування водних біоресурсів на час ходу риби на нерест і на період ікрометання раків під час линьки й виношування ікри у такі строки:

  • з 1-го квітня по 20-те травня – на річках області та їх кореневих водах;
  • з 1-го квітня по 10-те червня – на озерах, водосховищах;
  • з 1-го квітня по 30-те червня – в придаткових водах річок.

Любительський і спортивний лов риби в нерестовий період дозволяється здійснювати в межах населених пунктів з берега поплавковою та донною вудкою із загальною кількістю гачків не більше 1 шт. на одного рибалку та спінінгом з блешнею або штучною насадкою, яка замінює блешню.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*